Rămâi conectat

Sport

Academia Optimum Alba Iulia a organizat Turneul Nivea | Peste 200 de copii, din 4 județe, s-au bucurat de fotbal

Publicat

în

Academia Optimum Alba Iulia (antrenori Ciprian Selagea la generația 2010, Filip Morar și Ionuț Neag – la categoria 2012) a organizat, de curând, pe terenul de la Drâmbar (comuna Ciugud), Turneul Nivea, turneu de fotbal juvenil ce a adunat peste 220 de copii, la diferite categorii de vârstă, de la echipe din județele Alba, Sibiu, Cluj și Hunedoara.

A rezultat o competiție atractivă, derulată într-un cadru spectaculos, de mare sărbătoare, cu spectatori energici (părinți, bunici, susținători), înarmați cu tobe și trompete. Surpriza copiilor a fost realmente fără margini, când alături de ei s-a regăsit Nicolae Stanciu (prezent și la festivitatea de premiere), cel mai bine cotat fotbalist al naționalei României, ce activează în Cehia, la Slavia Praga. În cele ce urmează vă prezentăm rezultatele înregistrate:

*Grupa de vârstă 2012 (șase echipe, aproximativ 100 de copii). Clasamentul, locul întâi: Optimum Alba Iulia 1, locul doi: Măgura Cisnăde, locul trei: Alma Sibiu, locul patru: Unit Alba Iulia, locul cinci: Alma Sibiu 2; locul șase: Optimum Alba Iulia 2. Au mai fost acordate și premii individuale pentru cel mai bun fundaș  – Dragoș Miclea (Optimum Alba Iulia), cei mai buni portari – Andrei Csazar și Patrick Mihai (Optimum Alba Iulia), Ovidiu Chersteș și Laurențiu Drăghiceanu (Măgura Cisnădie), gogheterul competiției – Ianis Samu (Măgura Cisnădie), cel mai bun jucător – Alin Parastie (Optimum Alba Iulia) și cel mai tehnic jucător – Mihai Dobrin (Alma Sibiu);

Electrica Furnizare Discount

*Grupa de vârstă 2010 (tot șase echipe, aproximativ 120 de micuți fotbaliști). Clasamentul, locul întâi: Luceafărul “U” Cluj, locul doi: Corvinul Hunedoara, locul trei: Optimum Alba Iulia, locul patru: Școala de fotbal “Adi Demian” Sibiu, locul cinci: GT Sport Alba Iulia, locul șase: Alma Sibiu.

La această categorie de vârstă premiile individuale au fost adjudecate de Rareș Săvescu (“U” Cluj) – cel mai bun fundaș, Mihai Chiorean (“U” Cluj) – cel mai bun portar, Andrei Talos (“U” Cluj) – cel mai bun jucător al turneului, David Ponoran (Optimum Alba Iulia) – golgheterul turneului și Mihai Alexandru (Corvinul Hunedoara) – cel mai tehnic jucător. “Le mulțumim tuturor celor care au participat, dar și celor care i-au încurajat pe micuții campioni. Felicitări unanime”, au transmis reprezentanții Academiei de Fotbal Optimum din Alba Iulia, club înființat în 2019.

Weekend-ul trecut, a fost rândul copiilor născuți în anul 2008-2009 respectiv 2011. La acest turneu au participat echipe din județele următoare : Cluj, Sibiu , Hunedoara , Satu Mare și Alba. Au fost peste 400 de copii participanți la eveniment, de la echipe importante din țara, nume care au făcut perfomanta in fotbalul românesc „U” Cluj, Olimpia Satu Mare (Ill Calcio) sau Corvinul Hunedoara, pana la echipe care doar de câțiva ani s-au înființat Alma Sibiu, MF Hunedoara, GT Sport, Valea Frumoasei Sebeș şi Optimum Alba Iulia. Pentru fiecare categorie de vârsta au fost câte 6 echipe participante la turneu, mai puțin grupa 2008-2009 la care s au regăsit 4 echipe.

Rezultate: Grupa 2008-2009: Locul 1 Il Calcio Satu Mare, Locul 2 Csm Deva, Locul 3 Optimum Alba Iulia, Locul 4 Alma Sibiu
Grupa 2010: Locul 1 Luceafărul U CLUJ, Locul 2 Corvinul Hunedoara, Locul 3 Optimum Alba Iulia, Locul 4 Sc Fotbal Adi Demian, Locul 5 GT Sport, Locul 6 Alma Sibiu;
Grupa 2011: Locul 1 Acs MF Hunedoara, Locul 2 Optimum Alba Iulia,Locul 3 Valea Frumoasei Sebeș,Locul 4 Juventus Satu Mare, Locul 5 Măgura Cisnădie,Locul 6 Sc Fotbal Adi Demian;
Grupa 2012: Locul 1 Optimum Alba Iulia, Locul 2 Măgura Cisnădie, Locul 3 Alma Sibiu, Locul 4 Unit Alba Iulia, Locul 5 Măgura Cisnădie 2, Locul 6 Optimum Alba Iulia 2
S-au acordat și premii individuale pentru fiecare categorie de vârsta,și aici îi nominalizăm pe cei legitimaţi la Optimum Alba Iulia, care au luat premii.
Grupa 2008-2009: Cutean Razvan – Cel mai bun portar; Denis Gligor – Golgheterul competiției
Grupa 2010: Ponoran David – Golgheterul competiției
Grupa 2011: Lazar David – Cel mai tehnic jucător
Grupa 2012: Patrick Mihai/Andrei Csaszar- cel mai bun portar, Miclea Dragos – cel mai bun fundaș, Alin Parastie – cel mai bun jucător al competiției
Publicitate

Sport

Metalurgistul Cugir – CS Ocna Mureș 2-0 (1-0), într-o partidă amicală, goluri P. Păcurar și Șaucă

Publicat

în

Metalurgistul Cugir a învins CS Ocna Mureș într-o partidă de verificare disputată pe „Arena CSO”, golurile echipei conduse de Lucian Itu fiind marcate de P. Păcurar (27, cu un șt din careul mic) și Șaucă (59, o execuție superbă la colțul lung, cu un șut din lateral.

Pentru CS Ocna Mureș au evoluat următorii: A. Anghel – Ov. Truță, D. Lupșan, Haiduc, Al. Kiraly 0 Tegbo, Guț, Socaci, Cl. Marcu – Ceaca, Cioară; au mai intrat Cunțan, Rad, Neșan; absenți V. Ignat, M. Decean, Frențiu, Moise, T. Cristea (accidentat), Bartoș (ce se va alătura lotului luni); s-a renunțat la portarul Angeru.

Cugirenii sunt în cantonament centralizat la domiciliu și sunt la al treilea joc de verificare, precedentele fiind cu Retezatul Hațeg (5-1) și „U” Cluj (1-3). Pentru Metalurgistul urmează dubla cu Sticla Arieșul Turda (7 și 14 august) și returul cu CS Ocna Mureș (21 august)

Electrica Furnizare Discount

Trupa lui Paul Ciucă este la al doilea test, după 8-2 cu Olimpia Aiud (adversar pe care îl va întâlni sâmbătă, 7 august), ocnamureșenii mai jucând în Cupa României cu Voința Stremț (0-2).

Citește mai mult

Sport

FOTO: Mihaela Blaga (CSȘ Blaj), vicecampioană națională la juniori 1 | Alți atleți din Alba, prezenți la Pitești

Publicat

în

Mihaela Blaga (CSȘ Blaj/ AC „Mica Romă” Blaj) a devenit vicecampioană națională la juniori 1, eleva antrenoarei Cristina Man cucerind medalia de argint în proba de 3000 metri obstacole, cu rezultatul 11:35.71.

„Am încheiat sezonul cu o medalie, acesta este cel mai important lucru. Timpul înregistrat, cel mai modest din acest an, este o consecință a oboselii acumulate, noi fiind în pregătire și concursuri din luna mai. Tocmai din acest motiv, al acumulării oboselii, stăm în cumpănă dacă vom participa la Campionatele Balcanice„, a precizat Cristina Man.

Stadionul „Nicolae Dobrin” din Pitești găzduiește cea de-a 96-a ediție a Campionatelor Naționale rezervate juniorilor 1 (U20) – etapa finală.  La întrecerea atletică au mai participat și alți sportivi din județ, după cum urmează:

Electrica Furnizare Discount

*10.000 metri marș: Elisabeta Elena Sunzuiană (LPS Alba Iulia/ CS Unirea Alba Iulia) – locul șase (timpul: 1:01.28,99) – antrenor Mihaela Vlas;

*1500 metri: David George Cozma (CSȘ Blaj) – locul 13 (4:45.87) și Alexandra Maria Hudea (CSȘ Mediaș/ AC „Mica Romă” Blaj) – locul întâi (18:00.44).

Mihaela Blaga, o veritabilă speranță a atletismului românesc, a împlinit 17 ani în 4 martie și, tot la Pitești, la mijlocul lunii iulie a luat bronz la Naționalele Under 18, în proba de 2000 metri obstacole.

În 2021, eleva antrenoarei Cristina Man și-a trecut în palmares patru distincții naționale, după ce în luna martie a reușit performanțe extraordinare la Campionatele Naționale de atletism Under 18 (categoria sa de vârstă) de sală, unde a fost în două rânduri medaliată, cu aur în proba de 3000 metri și argint în proba de 1500 de metri, cu PB (record personal). De asemenea, Mihaela Blaga a devenit vicecampioană națională în proba de 3000 de metri obstacole, la tineret (locul 5 în cursa senioarelor), din cadrul Campionatului Național de Seniori și Tineret Under 23, ce s-au desfășurat pe „Cluj Arena”, în iunie, cu rezultatul 11:06.28. La începutul lunii iulie, sportiva îa câştigat, la Cluj-Napoca, în cadrul Campionatelor Internaţionale de atletism ale României, primele sale concursuri la seniori, medalie de aur în proba de 3000 metri obstacole (ce a contat şi pentru Cupa României). În Turcia a debutat la Campionatele Balcanice, a treia cursă de 3000 metri obstacole abordată în carieră (a terminat pe locul al 5-lea, cu PB). Înainte a cucerit Cupa României, în proba de 2000 de metri obstacole.

Citește mai mult

Sport

Albaiulianul Denis Arion, vicecampion național la handbal, juniori II, cu Potaissa Turda

Publicat

în

Albaiulianul Denis Alexandru Arion (17 ani) a devenit recent vicecampion național cu echipa Potaissa Turda în cadrul competiției juvenile rezervate juniorilor II, organizată de Federația Române de Handbal.

Jucătorul din Cetatea Marii Uniri a început sportul pe semicerc la vârsta de 12 ani, la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia, avându-le antrenoare pe Gabriela Năsăudean și Liliana Coman. A fost momentul în care s-a repatriat cu familia din Spania, Denis fiind născut în țara lui Cervantes. Evoluează pe postul de inter stânga, a fost căpitan de echipă al LPS Alba Iulia iar la începutul anului trecut, mai precis în ianuarie 2020, a făcut un pas important spre un alt nivel, transferându-se la Potaissa Turda. Este singurul jucător ce provine din Cetatea Marii Uniri component al vicecampioanei naționale, fiind pe parcursul stagiunii anterioare mereu printre cei mai buni marcatori ai grupării din Cluj.

Echipa de juniori II de la Potaissa Turda, în colaborare cu Liceul Teoretic „Liviu Rebreanu” Turda (unde învață și Denis Arion), a obținut medaliile de argint în cadrul Campionatul Național. La turneul final ce s-a disputat în Sala “Horia Demian” din Cluj-Napoca, turdenii au avut un parcurs impecabil până în ultimul act: victorii cu CCȘ 2 Baia Mare (40-26), Talentul este Cheia București (45-31) și SCM Politehnica Timișoara (52-30), în grupă; respectiv 38-36 în semifinală, cu CSM București.

Electrica Furnizare Discount

Ultimul act a însemnat și singurul eșec, 27-56 cu CSU Dinamo Suceava (adversar ce nu a cunoscut înfrângerea în această ediție). Astfel s-a pus punct unui sezon excelent, în care, până la disputa pentru medaliile de aur, Potaissa Turda a câștigat toate jocurile disputate, având victorii pe linie.

Cu un sezon și jumătate petrecut în tricoul medaliatei cu argint, albaiulianul Denis Arion încă nu a fost convocat la vreo acțiune a loturilor naționale ale României, dar handbalistul promițător are încă timp să joace în “tricolor” dacă își va continua ascensiunea. Pentru grupele de copii și juniori de la Potaissa Turda a fost un sezon excelent. Patru din cele cinci grupe reușind calificare la turneul final

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare