A fost lansat CONDOR SR-FD – PRIMUL scanner termic 100% românesc pentru detectarea COVID-19

A fost lansat CONDOR SR-FD – PRIMUL scanner termic 100% românesc pentru detectarea COVID-19

Un scanner termic de concepție 100% românească a fost lansat ieri, 7 aprilie, informează Ministerul Economiei. Produsul se numește CONDOR SR-FD poate fi folosit identificarea stării febrile, transmițând rezultatul în timp real.

Industria națională de apărare s-a reprofilat pentru a produce echipamente necesare prevenirii și combaterii pandemiei de COVID-19. Astfel, Pro-Optica și Întreprinderea Optică Română (IOR) au creat un parteneriat pentru dezvoltarea și fabricarea unui scanner termic, care permite scanarea precisă și rapidă pe fluxuri de acces persoane și alarmarea în cazul temperaturilor corpului care depășesc limita febrei.

ELIT

CONDOR SR-FD poate fi folosit la controlul accesului în zone cu flux mare de persoane, pentru reducerea timpului de evaluare a stării febrile, în locuri precum aeroporturi, metrou, frontieră, spitale (triaj), instituții publice, sau oriunde există un flux mare de oameni.

„Salut implicarea industriei naționale de apărare în efortul necesar prevenirii și combaterii COVID-19. Am văzut deja că se pot produce izolete românești, iar ROMARM va începe să producă, în curând măști. Acum, alte două companii din industria națională de apărare specializate în optică, una cu capital privat, Pro-Optica, și alta cu capital majoritar de stat, aflată în portofoliul Ministerului Economiei, Întreprinderea Optică Română – IOR și-au unit eforturile pentru a produce în țara noastră un scaner termic. Salut aceste parteneriate public-privat care duc la dezvoltarea de produse cu valoare adăugată”, a declarat ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu.

Produsul, 100% concepție româneacă, este dezvoltat de Pro-Optica, societate cu capital privat, și lansat în fabricație la IOR, societate aflată în portofoliul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, având certificat militar militar emis de Centrul de Cercetări Științifice Medico-Militare.

Întreprinderea Optică Română (IOR) este singura societate autohtonă cu tradiție în proiectarea și realizarea de aparatură opto-mecanică, fiind înființată în 1936. Cinci ani mai târziu a fost militarizată și a lucrat cu precădere pentru armată.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419