Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea Ta

A fi femeie – 10 motive pentru care iubim acest lucru

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

…şi tot atâtea pentru care nu am renunţa în veci la cromozomii noştri XX, nici măcar în cele mai grele zile ale lunii!
1. Avem o paletă mult mai mare de alegeri
Putem lucra de acasă. Putem fi asistente medicale şi soldaţi deopotrivă. Puţini bărbaţi se pot lăuda că sunt trataţi la fel de bine dacă aleg o carieră considerată predominant feminină, precum cea de asistent medical sau managerial. Noi, pe de altă parte, ne împiedicăm din ce în ce mai puţin de astfel de mentalităţi dacă trecem de cealaltă parte a baricadei.
2. Tolerăm mult mai bine durerea
Fie ea fizică sau sufletească, fără ca acest lucru să presupună neapărat că suntem mai predispuse să avem parte de ea.
3. Avem o capacitate înnăscută de multi-tasking
Cine altcineva ar mai putea vorbi la telefon în timp ce cu o mână amesteca mâncarea şi cu cealaltă îşi ţine în braţe copilul, fără să spună lucruri aiurea, fără să se împiedice şi fără să ardă felul doi? Suntem mame, soţii, poate chiar directori de corporaţie, fără ca oricare din aceste lucruri să ne împiedice să arătăm şi să ne simţim bine.
4. Avem libertatea de a plânge
Cu lacrimi de supărare sau de fericire, încă o mai putem face fără ca acest lucru să fie taxat de cei din jur.
5. Relaţionăm mult mai uşor cu cei din jur
Fie că e vorba de o întâlnire de afaceri, de semnarea unui contract, sau de prima vizită la socri. Putem fi adevărate profesioniste în arta comunicării. Implicându-ne mai întotdeauna la nivel emoţional, putem fi mai empatice decât bărbaţii, mai pricepute atunci când trebuie să abordăm o problemă delicată sau să aplanăm un conflict.
6. Dispunem de supra-puterea de a creşte o altă fiinţă umană în interiorul nostru
…şi cea de a-i da naştere, nouă luni mai târziu. Dacă nici asta nu este un miracol, atunci ce?
7. Ne e mult mai uşor să ne exprimăm emoţile şi sentimentele
Fie că e vorba de stres sau de bună dispoziţie, de dispreţ sau admiraţie. Avem o putere formidabilă de a spune lucrurilor pe nume şi de-a o face cu tact.
8. Luptăm mult mai eficient cu stresul
În primul şi în primul rând, pentru că, în loc să ne dăm cu capul de pereţi de unele singure, în căutarea unei soluţii, suntem dispuse să cerem o mână de ajutor, fără să percepem acest lucru ca pe o diminuare a autorităţii pe care o avem în faţa celorlalţi sau ca pe o formă de slăbiciune. În al doilea rând, avem atâtea oportunităţi de a-l combate, odată instalat: de la o baie înmiresmată, cu spumă, sau o vizită la masaj sau la coafor, până la yoga sau alte tehnici de wellness de inspiraţie orientală, la care cam puţini bărbaţi îndrăznesc să apeleze.
9. Suntem experte în a ne ascunde sau corecta micile imperfecţiuni
Şi aici, cu riscul de a părea superficială, mă refer la toate lucrurile pe care le avem la îndemână pentru a arăta mai bine.
10. Feminitatea a ajuns, în sfârşit, să fie apreciată şi valorificată la nivel de leadership
Din ce în ce mai multe corporaţii preferă să angajeze femei la nivel de management, pentru puterea lor de relaţionare şi empatizare cu publicul, precum şi cu ceilalţi parteneri de afaceri. Trăsăturile esenţial-feminine, precum intuiţia, empatia, compasiunea şi, în general, implicarea emoţională, duc nu doar la o mai bună performanţă, ci şi la crearea unei imagini mai bune la nivel de companie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea Ta

Ştirea Ta

ȘTIREA TA | La Spitalul Județean Alba să nu te duci cu….speranțe multe, dar deșarte: Alba Iulia, oraș fără medic ortoped pediatru

Ziarul Unirea

Publicat

în

ȘTIREA TA | La Spitalul Județean Alba să nu te duci cu….speranțe multe, dar deșarte: Alba Iulia, oraș fără medic ortoped pediatru Lipsa unor medici specialiști pediatri se simte tot mai acut la Alba Iulia. Un nou caz a fost semnalat de un părinte care, ajuns din nefericire cu micuțul la secția primiri urgențe, a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea