Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

A doua etapă de admitere la liceu în acest an începe MÂINE. Câte locuri mai sunt libere în județul Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Potrivit datelor de la ISJ Alba, aproximativ 400 de elevi din județ vor avea  acces la circa 500 de locuri în licee.

Vineri, 24 iulie, începe a doua etapă de admitere la liceu 2020, pentru elevii care nu au fost repartizați în sesiunea din 10 iulie.

După repartizarea computerizată și confirmarea locurilor de către elevii admiși în prima etapă, au rămas 527 de locuri vacante la liceele din Alba, din care 99 în învățământ liceal și 428 la licee profesionale/ învățământ dual. Acestora li se adaugă 96 de locuri pentru candidați romi și 6 locuri pentru învățământul special.

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenţilor învăţământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea