Rămâi conectat

Politică Administrație

80 de euro – un piept de pui la grătar

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Despre echitate și națiunea română în Europa, în viziunea PSDI – dialog cu dl. Cornel George Comșa.

Ce diferențiază PSDI de celelalte partide? De ce s-ar deranja românii să vă voteze?

În mod normal, alegerile europarlamentare sunt, în primul rând, doctrinare. Adică, dacă vrei să îți trimiți un om în Parlamentul European, trebuie să știi că îl trimiți în grupul socialiștilor, al popularilor, liberalilor, al ecologiștilor, naționaliștilor etc. Partidul Social Democrat Independent – prin ceea ce credem și vom exprima în campanie – urmărește două lucruri esențiale: echitatea socială și consolidarea națiunii române în Europa. Ambele valori au fost abandonate de PSD și terfelite de toate partidele românești, cu reprezentanți în Parlamentul European. De la PNL și ALDE, până la UDMR.  

100.000 de euro șpagă, doar ca să îți tragi yachtul în prima linie la Monte Carlo

Mi se pare abstract, detaliați, vă rog…

Echitate socială înseamnă egalitate de șanse pentru fiecare cetățean, într-un stat normal. Înseamnă că cetățeanul oferă, contribuie, muncește, iar statul și guvernanții îi oferă servicii, facilități, condiții echitabile de viață, proporționale cu contribuția cetățeanului.

În momentul de față, bogații României, așezați în fruntea partidelor politice, au vândut și vând constant țara, către corporații multinaționale, lăsând românii și România în sărăcie. Așa cum ne tratează guvernanții în țara noastră, tot așa este tratată România în Europa. Din cauza celor care sunt deja la putere, care sunt de 12 ani în Parlamentul european. „Marii noștri lideri”… ai PSD, ALDE, PNL, UDMR, USR sunt slugile unor interese străine de România, care își doresc să controleze atât puterea cât și opoziția în această țară. Știe, oare, votantul român că acești politicieni corupți mănâncă un piept de pui cu 80 de euro în restaurantele din Monte Carlo, vânzând România între felul principal și desert? Când un țăran din România ar putea ține o gospodărie întreagă, timp de o lună, cu 80 de euro… este echitabil? Știe, oare, românul de rând că aceste slugi politice milionare dau 100.000 de euro șpagă doar ca yacht-ul lor să fie andocat în prima linie lângă mal, în port în Monte Carlo? Când, cu 100.000 de euro, se poate construi o grădiniță sau se pot renova câteva școli? Este echitabil? Este drept? Ei, bine, în următoarele săptămâni, până la alegeri, PSDI va spune adevărul despre toate aceste lucruri.

Lupta cu multinaționalele nu este nouă. Este PSDI un partid naționalist?

Nu suntem naționaliști bezmetici, ca Salvini în Italia sau paranoici, precum LePen în Franța ori Farage, în Marea Britanie. Suntem naționaliști în sensul iubirii de țară. Și al devotamentului. Nu suntem absurzi să deschidem subiecte de tipul „naționalizare”, dar știu românii, oare, că multinaționalele, doar în ultimii 2-3 ani, nu și-au plătit taxe de peste 10 miliarde de euro, datorate statului român?

Ce s-ar putea face cu banii aceștia? Nu mare lucru – decât vreo 5 spitale regionale de standard european, vreo 5 autostrăzi vitale pentru mobilitatea noastră și vreo 500 de școli și grădinițe pentru copiii noștri! Plătiți banii, domnilor din multinaționale! Dar știți de ce nu îi plătesc? Pentru că preferă să investească de 10 ori mai puțin în politicieni corupți din PSD, ALDE, PNL, USR/PLUS, pentru a controla tot jocul politic în țara românească. De-asta nu vorbește nimeni despre banii datorați, zi de zi, de multinaționale, românilor. Aici intervine naționalismul nostru, al PSDI. Pentru că ne pasă de țară și oamenii o vor simți imediat. Jucăm cu cărțile pe față!

Politicienii români corupți sunt plătiți cu milioane, corporațiile trag foloase de miliarde

Nu pot să cred că ceea ce spuneți este adevărat…

Pentru că sunteți ardelean, de-aia. Însă, încet-încet, adevărul va ieși la iveală, iar politicienii „europeni” cu papion vor fi dovediți a fi slugile multinaționalelor. Slugi de lux. Slugi convocate, la orice oră, la Viena sau Geneva, Monte Carlo, Zurich sau Lugano, pentru a li se spune ce să facă cu țara noastră. Contra cost, bineînțeles. Milioane de euro se varsă în conturile lor din Elveția și Austria, miliarde de euro se varsă în contul multinaționalelor. Și românii stau, bară la bară, pe Valea Oltului sau a Prahovei, ca într-un fel de sport național. Știți câte proiecte legislative sunt redactate de casele de avocatură ale corporațiilor și băgate pe gât parlamentarilor români? O să vedeți, în curând… din păcate, chiar și cei mai inteligenți dintre români cad în capcana aceasta a corporațiilor și susțin partide de maimuțe, de tipul USR/Plus…

Ce fel de „maimuțe”? Nu considerați USR/Plus sau PNL o alternativă la PSD?

Maimuțe ca în „Planeta maimuțelor”. Nu ați văzut seria de filme? Despre asta e vorba. Niște maimuțe care vor să controleze România, când, de fapt, ele însele sunt manevrate și manipulate de câțiva păpușari care nu sunt maimuțe, ci oameni. Sau softuri de agregare, pe rețelele sociale.

Să fiu mai clar – USR și USR/Plus nu sunt construcții politice naturale, sunt niște ciudățenii infiltrate de corporații și servicii secrete, care au reușit – nu știu cum – să facă să li se alăture unii oameni normali, decenți, din România reală. Sunt oripilat să văd cunoscuți de-ai mei care spun că USR este o alternativă la PSD. Oameni de la care aveam pretenții. Alternativa la PSD este PSDI. USR este doar o alternativă la PNL, și se vor călca pe bătături în aceste alegeri. După care vor fuziona. Acest lucru nu le transformă, însă, nici într-un caz, în vreo alternativă.

Mircea Hava e una, liberalii sunt alta

Domnule Comșa, acum câteva zile ne spuneați că o să vorbim și despre liberali. Care este relația dumneavoastră cu Mircea Hava? Cum îi vedeți pe liberali în această campanie?

Așa este. Însă Mircea Hava e una, liberalii sunt alta. Nu pot spune că am o relație de vreun fel cu Mircea Hava, ultima dată am vorbit, la telefon, înainte de 1 Decembrie, la rugămintea Junilor Brașovului, care doreau să ia parte la ceremoniile dedicate împlinirii a 100 de ani de la Unire. A fost foarte amabil și deschis.

„Relația” dintre mine și Hava este una de respect – cred – reciproc. Faptul că a ieșit din primărie și a venit să oficieze cununia mea civilă, în Cetate, în vara lui 2014, a însemnat foarte mult pentru familia mea. Chiar dacă am mai avut unele șicane politice, în anii 2011 – 2012, am păstrat o limită de fair-play, nu ne-am jignit familiile, copiii și oricând ne putem privi în ochi, fără resentimente sau ranchiună. Însă, acest meci al europarlamentarelor nu este meciul lui. Și se vede cu ochiul liber. Europarlamentarele sunt ultima lui grijă.

Și liberalii? Cum adică sunt altceva?

Adică, în primii zece candidați de pe lista PNL, nu există nici un liberal. Jumătate sunt impuși de servicii, jumătate sunt impuși de PDL și jumătate sunt impuși și de către servicii și de către PDL. Hmmm, sunt prea multe jumătăți, ziceți? Aaa, și mai e și jumătatea lui Crin Antonescu – Adina Vălean – plasată – nu știu cum de – chiar la jumătatea listei de zece, pe locul al cincilea.

Lăsând gluma la o parte, mă bucur că PNL și USR/Plus se vor anihila reciproc pe partea dreaptă a eșichierului politic. Acest lucru ne lasă nouă, PSDI-ului, foarte mult electorat nemulțumit, de stânga, în căutare de ceva nou. O să vedeți, va fi o campanie interesantă și plină de surprize. Revin săptămâna viitoare!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie Primarul orașului Teiuș, Mirel Vasile Hălălai, printr-o postare de ieri, 24 aprilie, de pe facebook a anunțat trei proiecte noi pentru teiușeni: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie: ”Împreună cu arhitectul orașului, Claudiu Colev am fost astăzi la București la Ministerul Dezvoltării pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea