Rămâi conectat

Ştirea zilei

8-9 august 2020: Zilele Medievale ale Bălgradului – Festival de artă medievală, ediția a V-a. PROGRAMUL

Ziarul Unirea

Publicat

în

În perioada 08 – 09 August 2020, compania de teatru Skepsis va organiza la Alba Iulia, cea de-a V-a ediţie a Festivalului de Artă Medievală “Zilele Medievale ale Bălgradului” alături de vechi și fideli colaboratori – grupuri și companii artistice din București, Brașov și Câmpina.

Puțini mai știu că cetatea noastră medievală, cea în care Mihai Viteazul intra triumfător, era cunoscută în vremurile de demult sub numele de Bălgrad (Cetatea Albă). Cetatea medievală a Bălgradului, construită peste vechiul Apulum, a devenit la rândul ei temelia cetății pe care o vedem în zilele noastre. Soarta ei nu a fost diferită de soarta multor alte cetăți medievale peste care timpul a trecut schimbându-le pentru totdeauna.

Pornit acum 5 ani ca un simplu proiect artistic menit să redescopere și să promoveze prin artă trecutul medieval al cetății noastre, Festivalul de Artă Medievală ”Zilele Medievale ale Bălgradului” vă așteaptă și în acest an să pătrundeți prin artă în atmosfera unică a unor vremuri demult apuse.

Timp de două zile, în zona Palatul Apor – Caponiera situată între Bastionul Sf. Carol și Bastionul Sf. Elisabeta (spatele Palatului Apor) – spațiile Grădinescu Alba Iulia, sunteți invitați să vizitaţi o mică şi cochetă tabără artistică medievală!

Grupul de muzică veche TRUVERII (București) vă va încânta cu muzici și dansuri medievale, Compania PETER PAN (Câmpina) îi va înveseli pe cei mici cu spectacole de teatru de păpuși, Compania de Artă STUDIO 24 (București) și compania de teatru SKEPSIS (Alba Iulia) vă vor desfăta cu farse și teatru, iar Grupul de Reconstituire Istorică TERRA ULTRASILVANA (Brașov) vă va dezvălui câteva din secretele artei mânuirii armelor medievale.

Program

Sâmbătă, 08 August – Palatul Apor (curtea interioară)

– 18.30 – Teatru de păpuși – ”Scufița Roșie” – Compania Peter Pan (Câmpina)
– 19.00 – Dansuri Medievale – atelier deschis – Truverii (București)
– 19.30 – Arta mânuirii armelor – Terra Ultrasilvana (Brașov)
– 20.30 – Farse medievale – Studio 24 (București)
– 20.30 – Teatru – ”Pețitorii Miaurlinei” – Skepsis (Alba Iulia)
– 21.30 – Muzici și dansuri medievale – Truverii (București)

Duminică , 09 August – Palatul Apor (curtea interioară)

– 18.30 – Teatru de păpuși – ”Doi Prieteni” – Compania Peter Pan (Câmpina)
– 19.00 – Arta păpușarului – atelier deschis
– 19.30 – Teatru – ”Arlechino alege cartea” – Skepsis (Alba Iulia)
– 20.00 – Teatru – ”Brighella și Rețeta Fericirii” – Skepsis (Alba Iulia)
– 21.30- Concert de muzică medievală – Truverii (București)

Accesul publicului este gratuit la toate spectacolele, fiind restrâns de limitele spațiului de desfășurare și regulie de distanțare socială ca care vor permite participarea unui număr de maxim 60-80 spectatori/spectacol. Noutăți și detalii despre activități pot fi urmărite pe pagina facebook a Organizatorului – https://www.facebook.com/skepsis2002/

„Zilele Medievale ale Bălgradului – Festival de artă medievală”, ediția a V-a, este un eveniment organizat pe baza unui proiect cultural având ca Parteneri: Primăria Municipiului Alba Iulia; Universitatea ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia; Casa de Cultura a Studentilor Alba Iulia; Societatea Culturală Concret; Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia; Fundaţia ”Inter Art” Aiud;

Pentru buna desfășurare a evenimentului, Organizatorul va respecta următoarele reglementări:
– Zona va fi delimitată având căi de acces clar identificate și separate pentru public (intrarea în zona de activități doar pe poarta principală a Palatului Apor – ieșirea exclusiv prin spatele Palatului Apor).
– La căile de acces vor fi amplasate dispozitive cu substanțe dezinfectante pentru mâini cu posibilitate de utilizare gratuită.
– Fiecare cale de acces va fi controlată și operată de către organizatori prin personal de securitate sau voluntari car vor purta mănuși și măști.
– Locurile pentru spectatori vor fi marcate vizibil și vor fi amplasare scaune.
– Accesul publicului se va face în urma verificării stării de sănătate prin măsurarea temperaturii cu termometru non-contact, efectuarea triajului observațional și dezinfectarea mâinilor.
– Purtarea măștilor de protecție care să acopere nasul și gura este obligatorie pe toată durata evenimentului.
– Accesul în spațiul de evenimente se va face cu respectarea distanțării sociale de 1,5m între persoane.
– Nu se permite consumul de alimente sau băutură în locație înafară de băuturi ambalate în recipiente individuale cu capac, fără paie de unică folosință.
– Persoanele care refuză aceste condiții nu vor avea acces în spațiul de eveniment. Înainte de derularea evenimentului scaunele vor fi dezinfectate cu substanțe biocide avizate.
– La fiecare cale de acces vor fi amplasate pubele cu capac pentru produse nepermise în zona de eveniment, iar la ieșire pentru aruncarea măștilor de protecție.
– Evenimentul nu va avea o durată mai mare de 4 ore consecutive/zi.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 19 MARTIE : 455 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 19 MARTIE : 455 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea