60 de scări de bloc au intrat în competiţia „Alba Iulia curată”. Premii pentru cei care amenajează cel mai frumos zona în care locuiesc

60 de scări de bloc au intrat în competiţia „Alba Iulia curată”. Premii pentru cei care amenajează cel mai frumos zona în care locuiesc

Înscrierile pentru campania „Alba Iulia curată” s-au încheiat, iar potrivit reprezentanților autorităților locale albaiuliene, nu mai puțin de 60 de scări de bloc din oraș s-au înscris în cursa pentru premiile în bani, oferite celor care amenajează cel mai frumos zona în care locuiesc.

Municipiul Alba Iulia va aloca o contribuție de la bugetul local pentru recompensarea participanților clasați pe primele trei locuri în concursul „Alba Iulia curată”, după cum urmează: locul I, în valoare de 5.000 lei; locul II, în valoare de 3.500 lei; locul III, în valoare de 2.000 lei.

La declararea câștigătorilor, vor fi acordate diplome “Alba Iulia curată”, care vor certifica locul obținut. Contribuțiile vor fi acordate în baza raportului de punctaj al comisiei de evaluare și vor fi virate în contul asociației de locatari/proprietari din care face parte scara de bloc declarată/declarate câștigătoare.

Asociațiile de lo­catari/proprietari pot folosi banii primiți numai în folosul scării de bloc câștigătoare și numai în scopul reparării, amenajării și eficientizării energetice (panouri solare, iluminat LED, termoizolații, geamuri tip termopan), achiziționării de scule și unelte electrice pentru întreținerea spațiilor comune (ex. motocoasă, foarfecă electrică pentru gard viu etc.), achiziționării de mobilier urban (coșuri de gunoi, gărdulețe, bănci, corpuri de iluminat etc.), achiziționării de echipamente pentru siguranță și monitorizarea accesului (camere de supraveghere parcare sau hol acces, interfon etc.), achiziționării de unelte de grădinărit și material săditor (greble, lopeți, coase etc.), achiziționării de materiale de curățenie (găleți, mopuri, detergenți etc.) și efectuării lucrărilor necesare imobilului în care locuiesc sau aferente acestuia.

Atenție, prima etapă de jurizare a început deja, cea aferentă curățeniei de iarnă, și durează până în data de 15 februarie. Comisia efectuează verificări la fiecare scară de bloc înscrisă în concurs și va acorda puncte conform regulamentului de concurs.

A 2-a etapă de jurizare va avea loc în intervalul 15 martie – 24 mai, etapă aferentă curățeniei de primăvară, iar în perioada 25 – 31 mai va avea loc jurizarea finală și desemnarea câștigătorilor care vor fi anunțați în cadru festiv, cu ocazia AlbaFest2020.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...