„Alba Iulia curată”: Bani de la Primărie pentru locatarii blocurilor din Alba Iulia. Concurs între asociațiile de proprietari care vor să își înfrumusețeze zona din jurul imobilelor

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Concurs „Alba Iulia curată”. Administrația locală va oferi premii în bani asociațiilor de proprietari care înfrumusețează zona din jurul blocurilor

În ședința de consiliu local din vineri 30 august, aleșii locali au votat un proiect de hotărâre care prevede realizarea unui concurs între asociațiile de proprietari din municipiul Alba Iulia. Competiția se vrea a fi un semnal dat cetățenilor pentru a-și amenaja într-un mod cât mai plăcut spațiile verzi din jurul clădirilor. Toată această muncă nu va rămâne nerăsplătită, administrația locală punând la bătaie premii în bani.

După cum a declarat viceprimarul cu atribuții de primar, la Radio Unirea FM, Voicu Paul  „vom intra cu un proiect de hotărâre acum, în ședința din 30 august în consiliul local, perioada  de implementare este din 15 octombrie până în 31 mai 2020 și este un amplu program de măsuri de curățenie, salubrizare și implicare socială. Un rol foarte important în aplicare îl are asociația de proprietari, în care trăiesc majoritatea cetățenilor din municipiul Alba Iulia.”

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

La finalul competiției, administrația locală va oferi trei recompense asociațiilor care au acumulat cele mai mari punctaje, de la bugetul local, respectiv pentru locul 1 – 5.000 de lei, locul 2 – 3.500 de lei și locul 3 – 2.000 de lei. Aceste sume de bani vor trebui investite tot în diverse lucrări la spațiile comune ale blocurilor.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Modul în care se va desfășura înscrierea a fost prezentată de viceprimar: „Înscrierea la concurs se face prin intermediul asociației de proprietari care va depune la Compartimenul Relații cu Asociația de proprietari din cadrul municipiului Alba Iulia o scrisoare de intenție, din partea scării de bloc, că vor să participe.”

Asociațiile care nu au în administrare spații verzi, dar vor să participe la concurs, nu trebuie să își facă griji, locatarii putând realiza lucrări și în zona de intrare a imobilelor, în scara blocului sau în parcările arondate.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419