40.000 de lei de la CJ Alba pentru competiții sportive ale elevilor din județ

Consiliul Județean Alba a aprobat, vineri, alocarea sumei de 40.000 de lei pentru desfăşurarea activităţilor din cadrul Proiectelor „Campionatul judeţean de baschet” (liceu băieţi), „Campionatul judeţean de volei” (liceu băieţi şi fete) şi „Cupa şcolilor şi liceelor la fotbal” (primar băieţi şi fete; liceu băieţi şi fete).

”Sportul pentru toţi reprezintă acel subsistem al sportului destinat tuturor categoriilor de populaţie. Accesibilitatea, liberul acces şi finalităţile recreaţionale, reprezintă caracteristici importante, care îi conferă un rol aparte în ansamblul consumurilor culturale ale societăţii contemporane.

ELIT

De asemenea prin stimularea sportului de masă baza de selecţie pentru sportul de performanţă creşte, astfel încât loturile naţionale de la diferitele discipline sportive au posibilitatea să selecteze cu adevărat cei mai talentaţi sportivi. La nivelul Consiliului Judeţean Alba s-a urmărit cu consecvenţă dezvoltarea sportului prin sprijinirea competiţiilor sportive la nivelul învăţământului preuniversitar şi nu numai.

Ca urmare a experienţei în colaborarea cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, acumulată pe parcursul anilor, s-a constatat necesitatea promovării sportului de masă prin susţinerea organizării competiţiilor şcolare de nivel local şi judeţean.

În urma consultărilor avute cu Inspectoratul Judeţean Şcolar Alba, pentru anul şcolar 2019-2020 s-a stabilit, de comun acord, ca prin parteneriatul încheiat să fie sprijinite competiţiile derulate în cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar”, se precizează în proiectul de hotărâre aprobat, vineri, de consilierii județeni.

Potrivit documentului citat, pentru „Campionatul judeţean de baschet”, liceu, categoria feminin/masculin, este alocată suma maximă de 9000 lei; pentru „Campionatul judeţean de volei”, liceu, categoria feminin/masculin, este alocată suma maximă de 9000 lei iar pentru „Cupa şcolilor şi liceelor la fotbal”, clasele I-IV şi IX-XIII, categoria feminin/masculin, este alocată suma maximă de 22000 lei.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...