Rămâi conectat

Societate

35 de lei bursa de ajutor social pentru elevii din Alba Iulia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Consilierii locali ai municipiului Alba Iulia au aprobat în ultima şedinţă din anul 2011 cuantumul burselor de ajutor social care se vor acorda din anul 2012 pe raza municipiului reşedinţă de judeţ. Conform Ordinului nr. 5576 din 2011 al Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului cuantumul burselor de ajutor social, ca de altfel şi cel al burselor de studiu, se stabileşte în fiecare an de către consiliul local pe raza căruia se află unităţile de învăţământ pentru că sursa de finanţare pentru aceste burse a devenit din anul 2012, cu precădere bugetul local. Cum nu toate localităţile sunt la fel de sărace sau bogate decizia privind cuantumul şi numărul burselor care se acordă este de-acum la latitudinea consiliilor locale. Până acum bursele se acordau din sume primite de la bugetul central în acest scop.
La Alba Iulia consilierii locali au decis ca suma de care să beneficieze elevii aflaţi în situaţii speciale să fie de 35 de lei în fiecare lună. De bursele de ajutor social beneficiază elevii înscrişi la cursurile cu frecvenţă din învăţământul preuniversitar de stat aflaţi în următoarele situaţii: orfani de ambii părinţi sau bolnavi de TBC şi care se află în evidenţa dispensarelor şcolare ori bolnavi de diabet, boli maligne, sindromuri de malabsorbţie grave, insuficienţe renale cronice, astm bronşic, epilepsie, cardiopatii congenitale. hepatită cronică, glaucom, miopie gravă, boli imunologice sau infestaţi cu virusul HIV sau SIDA, sau care suferă de poliartrită juvenilă, spondilită anchilozantă ori reumatism articular, handicap locomotor. Acordarea burselor pentru motive medicale se face pe baza certificatului eliberat de medicul specialist şi avizat de medicul de familie sau de medicul de la cabinetul şcolar.
Pentru obţinerea burselor de ajutor social elevii majori sau părinţii/tutorii legali  depun la comisia de atribuire a burselor din unitatea de învăţământ, în termenul de aceasta, o cerere însoţită de acte care dovedesc  dreptul de acordare a bursei de ajutor social. (M.D.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Cultură Educație

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa

Unirea Ziarul

Publicat

în

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa La Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a avut loc săptămâna aceasta prima întâlnire oficială a Consorțiului European University for Academic Continuing Education (EU.ACE), marcând un moment semnificativ pentru cooperarea academică europeană. Inițiativa, lansată în decembrie anul trecut printr-un memorandum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea