Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

28 martie: Târg de Paşti, în scop caritabil, la Aiud. Banii obţinuţi din vânzarea obiectelor pascale vor fi donaţi fraţilor Marcu, doi copii cu dizabilităţi din oraş

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

targ de pasti caritabil aiudCampania de colectare de fonduri pentru cei doi fraţi cu dizabilităţi, Andrei şi Nicuşor Marcu, continuă la Aiud. Dacă luna trecută a avut loc o acţiune “Inimioare pentru Andrei şi Nicuşor”, la Grădiniţa nr. 2 din oraş, care s-a bucurat de participarea a zeci de oameni inimoşi, de această dată, în 28 martie, se organizează un Târg de Paşte, la Şcoala Gimnazială “Axente Sever” din localitate, iar fondurile colectate cu acest prilej vor fi oferite celor doi copii. Târgul se va desfăşura între orele 10.00 – 13.00, în incinta şcolii.

CITEŞTE şi Povestea tristă a doi fraţi cu dizabilităţi din Aiud. Unul dintre ei învaţă de acasă, din scaunul cu rotile. Comunitatea, prima care a sărit în ajutor!

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Asociaţia caritabilă “Maria Agapia” continuă acţiunea de colectare de fonduri pentru fraţii Marcu, acţiune care a debutat cu dreptul în data de 25 februarie, la Grădiniţa nr. 2 Aiud.

 “Lumea s-a mobilizat, am trăit momente speciale, emoţionante, cu părinţi şi copii ce au înţeles sensul cuvântului caritate. Voluntariatul este în ţara noastră ceva foarte dificil, oamenii sunt săraci şi mulţi preferă să-si plângă lor înşile de milă sau sunt atât de nepăsători încât inimile de piatră nu pot fi încălzite uşor de suferinţa altora. De aceea suntem atât de mulţumiţi când reuşim să “rupem” tiparele şi să putem astfel ajuta cu sprijinul celor din jur. Deci, la Grădiniţa nr. 2 a fost foarte bine. În contul fraţilor Marcu a ajuns deja din ziua următoare tot ceea ce am colectat. Nu puţin, dar încă insuficient”, au transmis organizatorii.

 Iniţiatorii campaniei continuă “aventura” , de aceasta dată la Şcoala Gimnazială “Axente Sever”, şcoală unde până nu de mult era elev şi Nicuşor.  În 28 martie, va fi organizat Târgul de Paşti. “Membrii Asociaţiei confecţionează, cu mult talent, obiecte dedicate sărbătorii pascale ce vor fi vândute în folosul fraţilor Marcu. De asemenea, vom înregistra donaţii cât de modeste, dar care contează. Aceşti copii, cu boală gravă, au nevoie de tot sprijinul şi atenţia noastră. Vă aşteptam să vă alăturaţi nouă, e post şi vremea faptelor bune”, au mai spus organizatorii.

Cel mai mare dintre copii, Nicuşor Marcu, are 12 ani şi deşi suferă de un handicap grav şi este imobilizat într-un scaun cu rotile, are forţa să înveţe la domiciliu. Cel mic, Andrei, are 6 ani şi merge la grădiniţă. Suferă şi el de un handicap grav şi îşi doreşte să fie sănătos precum ceilalţi copii.

 Puteţi sprijini familia şi prin depunerea de sume în contul în lei NR. RO80RZBR0000060017469817 deschis de mama copiilor, Nicoleta Maria Marcu, la banca Raiffeisen, filiala Aiud.

[nggallery id=154]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Trecerea pe sub masa, în Vinerea Mare: Ce semnificație are gestul trecerii pe sub Sfântul Epitaf

Ziarul Unirea

Publicat

în

Trecerea pe sub masa, în Vinerea Mare: Ce semnificație are gestul trecerii pe sub Sfântul Epitaf Vinerea Mare, Vinerea Paştilor, Vinerea Seacă sau Vinerea Patimilor este ziua în care Domnul Iisus Hrisos, Mântuitorul lumii, a fost răstignit. Este zi de mare doliu a întregii creştinătăţi. Zi aliturgica, pentru ca Liturghia reprezinta jertfa nesangeroasa a lui […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea