28 de albăceni au absolvit cursul de bucătar

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

În perioada septembrie 2011-ianuarie 2012, la Albac, în cadrul proiectului „Oportunităţi de ocupare în contextul dezvoltării durabile a Munţilor Apuseni”, cofinanţat de Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, 2007-2013, s-a desfăşurat  un curs de formare profesională în meseria de bucătar. Ca urmare, 28 de locuitori ai zonei au absolvit examenul care le certifică nivelul de competenţă în practicarea acestei meserii. Cursul a fost organizat de Clubul Ecologic Transilvania cu sprijinul  Primăriei comunei Albac, fiind adresat persoanelor ocupate în agricultura de subzistenţă. Orele de pregătire teoretică au fost completate de sesiunile practice desfăşurate în pensiunile şi restaurantele de pe Valea Arieşului.
Proiectul realizat de Clubul Ecologic Transilvania în parteneriat cu Universitatea Babeş-Bolyai,  mai oferă oportunităţi de formare profesională  şi în ceea ce priveşte utilizarea computerelor pentru 240 de persoane ocupate în agricultura de subzistenţă din zona Munţilor Apuseni din  judeţele Alba, Bihor şi Cluj. Clubul Ecologic Transilvania este o organizaţie neguvernamentală înfiinţată în 1992, având ca principal scop dezvoltarea durabilă a Munţilor Apuseni. (A.M.)

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325

1 comentariu

vigilante 20 ianuarie 2012 at 14:47

S-au mai muls niste bani europeni. O sa bucatareasca la ei acasa ca joburi pe meseria asta sunt putine in tot judetul si se cere personal cu experienta cand mai apare cate un anunt.

Comentariile sunt oprite