27-30 iunie la Alba Iulia: Peste 500 de matematicieni din întreaga lume vor fi prezenţi la o conferinţă unică în România

UAB01Pentru prima dată în România va avea loc conferinţa organizată de Societatea Americană de Matematică care va fi găzduită la Alba Iulia în perioada 27-30 iunie. La eveniment vor participa 500 de matematicieni din întreaga lume, iar bugetul total alocat organizării conferinţei este de aproximativ 300.000 lei.

Deschiderea oficială a conferinţei va avea loc în 27 iunie, ora 8:45 la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, iar programul include sesiuni de comunicări în plen pe subiecte de interes general și pe cercetare în domenii specifice. Cu această ocazie invitaţii de peste ocean vor vizita oraşul şi vor merge şi în afara localităţii la Salina Turda şi la Jidvei

La conferinţa de presa de vineri au participat Rectorul Universităţii “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (instituţie-organizator principal al evenimentului), Preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel şi Primarul Municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, în calitate de organizatori locali. Aceştia au precizat faptul că organizarea acestei conferinţe este un câştig al învăţământului superior şi pentru Universitatea din Alba Iulia, dar şi o onoare pentru Oraşul Marii Uniri.

Până în prezent această conferinţă a mai fost organizată în New York, California, Indiana, Virginia, Chile, Louisiana, Georgia, Iowa, Massachusetts, Nevada, North Carolina, Nebraska, Hawaii, Utah, Florida. În 2014 va avea loc la Baltimore, în 2015 în Texas, în 2016 la Washington şi în 2017 în  Georgia.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...