Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

27-28 iunie 2023| COD GALBEN de furtuni în județul Alba: Se vor înregistra perioade cu averse, descărcări electrice și izolat grindină

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

27-28 iunie 2023| COD GALBEN de furtuni în județul Alba: Se vor înregistra perioade cu averse, descărcări electrice și izolat grindină

Agenția Națională de Meteorologie (ANM) emite o informare meteorologică privind fenomenele de instabilitate atmosferică ce vor afecta diferite regiuni ale României în intervalul 27 iunie, ora 14 – 28 iunie, ora 23.

Potrivit prognozelor, se vor înregistra perioade cu averse, descărcări electrice, izolat grindină și intensificări ale vântului cu viteze cuprinse între 45 și 55 km/h.

În prima zi a intervalului menționat, marți, 27 iunie, se vor semnala manifestări ale acestor fenomene în vestul, centrul și nordul țării. În aceste zone, după-amiaza și în cursul nopții, se așteaptă averse, descărcări electrice și izolat grindină. De asemenea, vântul va sufla cu intensitate sporită, cu viteze de până la 55 km/h.

Miercuri, 28 iunie, fenomenele de instabilitate atmosferică se vor extinde în sud, sud-est, zonele montane și local în restul teritoriului. Averselor, descărcărilor electrice și intensificărilor de scurtă durată ale vântului li se vor alătura grindina și posibilele vijelii, acestea din urmă fiind înregistrate în zone restrânse. Pe alocuri, se vor acumula cantități de apă cuprinse între 15 și 25 l/mp.

Concomitent cu informarea meteorologică, ANM a emis și o atenționare cod galben pentru aceeași perioadă, respectiv 27 iunie, ora 14 – 28 iunie, ora 03. Această atenționare vizează instabilitatea atmosferică temporar accentuată în nordul Banatului, Crișana, Maramureș, vestul și nordul Transilvaniei, precum și în nordul Moldovei. Aici, pe lângă fenomenele menționate anterior, intensificările de scurtă durată ale vântului vor atinge rafale de 55 până la 70 km/h. În aceste regiuni, se vor înregistra și cantități mai mari de precipitații, cuprinse între 20 și 25 l/mp în intervale scurte de timp, iar local se pot depăși chiar 30 până la 40 l/mp.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO: Sunetele de tobă ale Gărzii Cetății dau startul noului sezon turistic din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sunetele de tobă ale Gărzii Cetății dau startul noului sezon turistic din Alba Iulia Sezonul turistic s-a deschis oficial din 1 mai 2024, în Cetatea Alba Carolina. Tot de astăzi, Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România, și-au reluat spectacolele. Citește și: Evenimente în 2024, la Alba Iulia: Data la care vor avea loc […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea