Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

25% din persoanele imunizate cu serurile anti-Covid Pfizer sau Moderna a avut parte de efecte adverse

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

25% din persoanele imunizate cu serurile anti-Covid Pfizer sau Moderna a avut parte de efecte adverse

Un studiu publicat în revista Nature a descoperit că aproximativ 25-30% dintre persoanele vaccinate cu vaccinuri ARN mesager împotriva COVID-19 au experimentat un răspuns imun neintenționat.

Acest răspuns a fost cauzat de o modificare minoră a uneia dintre bazele ARN, uridina, care a fost făcută pentru a preveni ca sistemul imunitar să atace vaccinul.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Modificarea a făcut ca mașina de producere a proteinelor din organism să se lupte uneori cu codul parțial sintetic, ceea ce a dus la crearea unei proteine fără sens.

CITEȘTE ȘI: Chiar și după încheierea pandemiei, România ÎNCĂ MAI CUMPĂRĂ vaccin anti-COVID

Această proteină fără sens a fost atacată de sistemul imunitar, ceea ce a dus la un răspuns imun, cum ar fi dureri musculare, oboseală sau febră.

Cercetătorii au declarat că vaccinurile anti-Covid sunt în continuare sigure și eficiente, dar că descoperirea lor ar putea fi importantă pentru dezvoltarea viitoarelor vaccinuri ARN mesager.

„Cercetările au arătat fără îndoială că vaccinarea ARNm împotriva COVID-19 este sigură”, a declarat Dr. James Thaventhiran, autorul principal al studiului. „Miliarde de doze de vaccinuri ARNm Moderna și Pfizer au fost livrate în siguranță, salvând vieți în întreaga lume.”

Descoperirile au fost împărtășite cu autoritatea de reglementare a medicamentelor MHRA în urmă cu aproximativ un an, iar vaccinurile actualizate care folosesc forma îmbunătățită de ARN mesager sunt în lucru pentru a combate diferite afecțiuni, inclusiv cancerul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Bianca-Maria Grosu, performanță remarcabilă la olimpiada de limba spaniolă: Eleva din Sebeș, locul I la etapa națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bianca-Maria Grosu, performanță remarcabilă la olimpiada de limba spaniolă: Eleva din Sebeș, locul I la etapa națională Bianca-Maria Grosu, elevă a Colegiului Național ”Lucian Blaga” din Sebeș, a obținut  Premiul I la Olimpiada Națională de Limba Spaniolă. Citește și: EDUARD PIȚU, elevul-minune din Alba Iulia, primul și singurul din județ care a reușit să obțină […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea