Rămâi conectat

Ştirea zilei

16 ianuarie 2022: Peste 7.500 de noi cazuri COVID și 28 decese raportate în România, în ultimele 24 de ore. Bilanț parțial

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

16 ianuarie 2022: Peste 7.500 de noi cazuri COVID și 28 decese raportate în România, în ultimele 24 de ore. Bilanț parțial

Duminică, 16 ianuarie 2022, a fost transmis bilanțul parțial coronavirus în România. Astfel numărul de cazuri  de infectare și decese cauzate de COVID în ultimele 24 de ore, conform datelor CNCCI , este următorul:

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 16 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 7.595 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 28 de decese. Nu sunt raportate decese anterioare.

Citește și: COVID-19 România, 15 ianuarie 2022: Peste 10.000 cazuri noi de Coronavirus și 455 pacienți internați la ATI, în ultimele 24 de ore

Care sunt simptomele Omicron, noua varianta de COVID-19: Ce spune managerul Institutului „Marius Nasta”

Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din Capitală, spune că primele semne care pot trăda infecția cu Omicron apar în zona capului, cu dureri de gât, dureri de cap, febră și frisoane.

„Această simptomatologie, la persoanele vaccinate sau care au trecut prin boală, adică cele care au un nivel de protecție prin anticorpi, se remite după câteva zile. Simptomatologia aceasta nu este atât de alarmantă pentru persoanele protejate”, a spus medicul.

„De ce face Omicron asta, de ce rămâne la nivelul căilor aeriene superioare? Se pare că mutațiile pe care le-a suferit virusul prin trecerea de la Delta la Omicron nu mai au capacitatea să recunoască țesutul pulmonar. Acest lucru este un fapt bun, dacă ne gândim la cazurile de Delta și cazurile extrem de severe pe care le-am avut în terapie intensivă”, spune Beatrice Mahler.

Din punct de vedere al mecanismului de infectare, al simptomatologiei potențiale pe care o poate produce Omicron, putem spune că Omicron este mult mai blând decât varianta Delta, a menționat dr. Mahler. Cu toate astea, pentru persoanele nevaccinate, în special pentru persoanele de pete 65 de ani, infecția cu Omicron poate genera cazuri severe.

Cazurile de Omicron de la „Marius Nasta” nu sunt foarte multe, de obicei pacienții care au această tulpină reușesc să fie tratați la domiciliu, pentru că nu sunt forme severe și nu sunt forme care să impună spitalizarea. „La Marius Nasta sunt puțini pacienți în acest moment și în terapie intensivă, și pe secție și acesta este un lucru care ne bucură”, a declarat managerul.

Pierderea gustului și mirosului, simptome care ne spuneau clar că un pacient era infectat cu SARS-CoV-2, apar mai rar la Omicron.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO Retro Parada Primăverii 2024, în Cetatea Alba Carolina: Un Citroen fabricat în 1923, printre cele peste 80 de bijuterii de epocă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Retro Parada Primăverii 2024, în Cetatea Alba Carolina: Un Citroen fabricat în 1923, printre cele peste 80 de bijuterii de epocă Sâmbătă, 20 aprilie 2024 , între orele 10-14, Cetatea Alba Carolina a găzduit Retro Parada Primaverii 2024 cu participarea estimativă a 85 de vehicule de epocă. Bijuteriile pe patru roți au fost expuse în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea