Rămâi conectat

Actualitate

15 cadre medicale, condamnate la închisoare după ce au eliberat peste 1.000 de adeverințe medicale false, pentru permis de portarmă sau școala de șoferi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Magistrații din cadrul Tribunalului Vaslui au condamnat 15 cadre medicale din Vaslui și Bacău, la închisoare, pentru eliberarea unui număr de peste 1.000 de atestări ale stării de sănătate atât pentru deținătorii de permis portarmă cât și pentru viitorii șoferi, sentința nefiind definitivă.

Judecătorii Tribunalului Vaslui au pronunţat ieri, 14 ianuarie, sentinţa într-un dosar în care mai multe cadre medicale, alături de patroana clinicii la care lucrau şi de un administrator de şcoală de şoferi, au fost judecaţi pentru fals, respectiv constituire de grup infracţional organizat.

Citește și: Bandă periculoasă de spărgători, care au ”terorizat” Alba Iulia: 5 jafuri, în 2 luni, cu un prejudiciu de aproape 170.000 de lei, trimisă în judecată

Mai precis, cadrele medicale care îşi desfăşurau activitatea la o clinică privată din Bacău, New Central Med, au fost acuzate că au emis adeverinţe medicale în fals, respectiv fişe medicale pentru şoferi şi certificate medicale pentru atestarea stării de sănătate pentru deţinătorii de permis portarmă, conform Adevărul.

Cea mai aspră pedeapsă a fost aplicată patroanei clinicii: 3 ani închisoare pentru instigare la fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată, 60.000 de lei amendă pentru instigare la folosire a instrumentelor false în formă continuată și 3 ani închisoare pentru constituire a unui grup infracţional organizat.

În 2020, aceasta a fost condamnată la 5 ani de închisoare pentru trafic de influenţă, astfel că în urma contopirii a rezultat o pedeapsă de 8 ani şi 4 luni închisoare.

Magistraţii Tribunalului Vaslui au dispus desfiinţarea totală a 1.004 fişe medicale emise în fals de cadrele medicale.

Citește și: Ce pedeapsă a primit un brancardier care a furat produse dintr-un supermarket din Aiud și a lovit paznicul care încerca să-l oprească

Ancheta în acest caz a inceput după ce fostul preşedintele al Colegiului Medicilor Vaslui a depus o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, reclamând modul în care sunt eliberate fişele medicale pentru viitorii şoferi.

Acesta acuza că sunt multe cazuri în care medicii nici nu-i văd pe cei cărora le eliberează documente medicale din care reiese că sunt apţi pentru a conduce vehicule, deşi persoanele respective suferă de afecţiuni grave, incompatibile cu şofatul.

Reprezentanţii clinicii New Central Med au negat acuzațiile.„Medicii noştri sunt responsabili şi răspund pentru ceea ce fac. Ca medic de familie, ea trebuie să elibereze aceste adeverinţe gratis, nu contra cost, aşa cum procedează cu pacienţii”, a declarat reprezentanta New Central Med, Elena Nitescu.

Sursa: libertatea.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea