128 de camere de supraveghere video vor împânzi Blajul. Sistemul performant poate detecta numerele de înmatriculare ale mașinilor

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Într-o postare pe pagina sa de socializare, primarul municipiului Blaj, Gheroghe Traian Rotar, a anunțat că Blajul va beneficia de un sistem performant de supraveghere video o traficului, fiind format din 128 de camere inteligente, capabile să detecteze și numerele autovehiculelor care tranzitează orașul.

„Municipiul Blaj va avea un sistem performant de supravegehere video, format din 128 de camere inteligente, care vor fi amplasate pe toată raza orașului. Primul modul, format din 32 de camere video, de cea mai înaltă rezoluție, de la Full HD până la 4K, este montat în aceste zile, la intrările principale din municipiul Blaj, dinspre Alba Iulia, Târnăveni și Mediaș, dar și în cele mai frecventate zone din oraș, aceste camere fiind legate la un sistem nou de fibră optică.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Camerele pot detecta inclusiv numerele autovehiculelor care tranzitează orașul, imaginile fiind conectate la un sistem centralizat amplasat în clădirea Primăriei Blaj.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Primele 32 de camere video inteligente vor fi amplasate până în data de 15 septembrie, urmând ca în primăvara anului 2021 să înceapă montarea celorlate 3 module.

Prin acest nou sistem de supraveghere video va crește siguranța și confortul locuitorilor și vom putea preveni și mai eficient abaterile de la normele de conviețuire socială de pe raza municipiului. Blajul va avea, astfel, unul dintre cele mai performante sisteme de supraveghere video din România, conform standardelor orașului european pe care ni-l dorim cu toții!”, a scris Gheorghe Valentin Rotar, primarul municipiului Blaj.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419