Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

12 hoți, cu vârste cuprinse între 17-26 de ani, prinși de polițiștii din Alba într-o singură zi. Au furat bani, diferite obiecte metalice și componente de cale ferată

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Număul infracțiunilor de furt petrecute în ultima perioadă pe raza județului Alba, dar mai ales vârsta autorilor, sunt îngrijorătoare. În doar o zi, polițiștii din Alba au prins 12 suspecți de furt cu vârste cuprinse între 17-26 de ani.

Primul caz prezentat s-a petrecut joi, când  în jurul orelor 19.30, poliţiştii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au prins în flagrant trei persoane de sex masculin din Alba Iulia (B.I.N. de 24 de ani, D.N.D. și C.C., ambii de 18 ani) în timp ce sustrăgeau mai multe bunuri metalice din curtea unui imobil din localitatea Micești, județul Alba.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Prejudiciul în valoare de 2.500 lei a fost recuperat și predat părții vătămate iar faţă de cei trei suspecți a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

În aceeași zi, la ora 01.55, polițiștii Secției 11 Poliție Rurală Baia de Arieș au fost sesizați cu privire la faptul că mai multe persoane sustrag componente  de pe terasamentul de cale ferată îngustă, din comuna Ocoliș, satul Vidolm,  județul Alba,  în locul numit ”Pârâul Mărului”.

În urma sesizării, echipa de cercetare a polițiștilor Secției 11 Poliție Rurală Baia de Arieș s-a deplasat la fața locului, și, pe Drumul Național 75, la km 132+700 m, au oprit pentru control un autoturism suspect, care era condus de  M.O.M. de  22 de ani din comuna Mihai Viteazu,  județul Cluj.

Din primele verificări s-a stabilit faptul că în autoturism se aflau 4 bărbați tineri din Cluj (J.V.S, A.F., A.A. și  C.I.G., cu vârste cuprinse între 22 de ani și 25 de ani ), mai multe bucăți de șină și diverse ustensile folosite pentru demontarea și tăierea metalului feros.

Față de cei cinci bărbați, cercetările sunt continuate de către polițiști sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, precum și pentru stabilirea întregii activități infracționale.

De această dată, polițiștii Secției 11 Poliție Rurală Baia de Arieș, în jurul orei  3.30, în timp ce se aflau în serviciul de patrulare pe raza comunei Ocoliș au oprit pentru control, pe Drumul  Național 75, la km. 134, un autoturism cu numere provizorii, condus de G.E.M. de 26 de ani, din comuna Iara, județul Cluj.

În urma verificărilor efectuate de către polițiști cu ocazia cercetării autoturismului, s-a constat faptul că pasagerii din autoturism, toți din Cluj,  sunt autorii unui furt de bunuri alimentare comis dintr-o societate comercială din localitatea Poșaga – Orăști, județul Alba, furt comis în aceeași noapte, respectiv 29/30.08.2012.

Bunurile în valoare de 2.000 lei, aflate în  autoturism, au fost recuperate și predate părții vătămate, iar față de cei patru ocupanți ai autoturismului (G.E.M, B.S. de 19 ani, P.A.C. de 20 de ani și N.N. de 17 ani)  cercetările sunt continuate de către polițiști sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, precum și pentru stabilirea întregii activități infracționale.

La Bucerdea Grânoasă, polițiștii Secţiei 5 Poliţie Rurală Blaj au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat  lui Ț.I. de 21 ani din localitatea Bucerdea Grânoasă.

Tânărul, profitănd de neatenția proprietarului, a sustras în data de 27 august a.c. suma de 6.000 lei, din incinta locuinței unui bărbat de 70 de ani din aceeași localitate.

Prejudiciul a fost recuperat parțial (5700 lei) și predat părții vătămate, iar cercetările sunt continuate de către polițiști sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

 foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare: De ce este cea mai neagră zi a creștinismului și ce nu ai voie să faci, potrivit superstițiilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare: De ce este cea mai neagră zi a creștinismului și ce nu ai voie să faci, potrivit superstițiilor Vinerea Mare, numită și Vinerea Seacă sau Vinerea Patimilor este ultima zi de post din Postul Mare, fiind ultima zi de vineri înaintea Paștelui. Este o zi de mare doliu pentru întreaga creştinătate, deoarece în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea