Rămâi conectat

Monden-Clubbing

12-16 septembrie 2024 | PROGRAMUL Festivalului Internațional de Teatru de Tineret APOLLO: 67 de artiști, 11 trupe, companii de teatru private, independente și teatre instituționalizate din 8 țări, la ediția aniversară

Ziarul Unirea

Publicat

în

12-16 septembrie 2024 | PROGRAMUL Festivalului Internațional de Teatru de Tineret APOLLO: 67 de artiști, 11 trupe, companii de teatru private, independente și teatre instituționalizate din 8 țări, la ediția aniversară

Joi, 12 septembrie 2024, începând cu ora 18.00, la Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia, Grupul Skepsis vă invită la Ceremonia de Deschidere și primele spectacole din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de Tineret APOLLO, ediția a X-a!

Festivalului Internațional de Teatru de Tineret Apollo îi așteaptă pe toți iubitorii de frumos Joi, 12.09.2024, ora 18.00, la Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia la Ceremonia de Deschidere și primele spectacole care marchează debutul celei de-a X-a ediții a unui eveniment cultural emblematic pentru Alba Iulia!

Vor fi adresate mesaje de bun venit pentru participanți din partea reprezentanților organizatorilor și partenerilor și a invitaților speciali: Dr.habil Cristian Stamatoiu (UAT Târgu Mureș); Dr.Joke Elbers (Amsterdam, Țările de Jos); Devang Tewari (India).

Vor urma primele spectacole din cadrul programului, prezentate de organizația gazdă : Elegii pentru ființe mici, un spectacol original de teatru liric inspirat de o serie de poeme semnate de Eugen Ionescu și  Aniversare, un spectacol de teatru scurt.

Ceremonia de deschidere se va încheia cu un microrecital de muzică ușoară și jazz susținut de Vasilia Stoichkova (Bulgaria).

Citește și: 12-16 septembrie 2024 | Festivalul Internațional de Teatru de Tineret APOLLO: Trupe din Italia, India, Croația, Republica Moldova, Spania, Tunisia și România participă la ediția aniversară

Seara zilei de joi vă propune și un spectacol inedit, Teatru de Umbre, prezentat de Leon Magdan (Profesorul de Joacă), la ora 20.00, în Parcul Mihai Eminescu.

Ce ne propune ediția aniversară

În perioada 12-16 septembrie 2024 Asociația Grupul Skepsis organizează la Alba Iulia  cea  de-a X-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru APOLLO. Ediția este una aniversară și va reuni anul acesta 67 de artiști, 11 trupe, companii de teatru private, independente și teatre instituționalizate din 8 țări: Spania, Italia, Croația, Bulgaria, Tunisia, India, Rep. Moldova și România.

Acestora li se alătură alți 91 de artiști din 29 de țări a căror lucrări sunt reunite în cadrul Expoziției Internațională ”APOLLO- GOD OF LIGHT” – prezentată în premieră de Fundația ”Inter-Art” Aiud la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, sâmbătă, 15 septembrie 2024, ora 12.00 și dedicată ediției aniversare a festivalului.

Caracterul interculural al festivalului

Festivalul, unic în România prin formatul pe care îl propune, crează punți de legătură între grupuri și artiști la nivel național și internațional, încurajează formarea continuă, creația liberă și schimbul de experiență și  promovează imaginea municipiului Alba Iulia pe harta mondială a evenimentelor de tineret.

Artiștii invitați își vor prezenta cultura de proveniență și vor descoperi, cu ajutorul organizatorului și a partenerilor, orașul Alba Iulia și istoria acestuia. Toate grupurile participante vor fi implicate în sesiuni de discuții critice coordonate de Dr.Joke Elbers.

Festivalul se desfășoară în spirit non-competitiv. Nu se acordă premii ierarhizate sau distincţii speciale, fiecare grup concurează doar pentru a câştiga aplauzele spectatorilor. Toate grupurile participante vor primi trofee originale – opere de artă unice, originale, inspirate direct din povestea spectacolelor, create de artistul Ştefan Balog (Fundaţia Inter-Art, Aiud).

Vă oferim programul detaliat al evenimentelor pentru public, care poate fi consultat și accesând pagina Facebook sau site-ul organizatorului: https://teatrulskepsis.ro/apollo-festival-international-de-teatru-de-tineret/

Accesul spectatorilor este liber la toate evenimentele din program în limita capacității spațiilor de prezentare, cu excepția activităților dedicate exclusiv artiștilor participanți.

Parteneri : Primăria Municipiului Alba Iulia; Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia; Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia și Consiliul Județean Alba; Centrul Cultural Palatul Principilor ; Fundaţia “Inter-Art” Aiud.

Începând din anul 2023 festivalul Apollo face parte dintr-un circuit european de evenimente și este co-finanțat prin proiectul cultural internațional LOCUS – Sinergii Culturale Urbane Locale, programul Europa Creativă, dedicat dezvoltării evenimentelor și creșterii audienței, monitorizării și analizei modului în care instituțiile locale, agenții media și mediul de afaceri local se implică și susțin inițiativele culturale ale societății civile și a operatorilor culturali independenți.

Opiniile și perspectivele exprimate aparțin în întregime autorilor și nu reflectă în mod necesar cele ale Uniunii Europene sau EACEA. Uniunea Europeană sau autoritatea responsabilă pentru grant nu sunt responsabile pentru acestea.

PROGRAM

JOI, 12 septembrie 2024

18.00 – CEREMONIE DE DESCHIDERE
– invitat special : Dr.habil Cristian Stamatoiu

– Mesaje de susținere: Dr. Joke Elbers (Țările de Jos) ;Devang Tewari (India)
– Spectacol de  teatru liric –  Elegii pt ființe mici – SKEPSIS STUDIO
– Spectacol de teatru scurt – Aniversare – SKEPSIS
– Microrecital – Vasilia Stoichkova (Bulgaria)

20.00 – PROFESORUL DE JOACĂ (România)
Teatru de Umbre
Parcul ”Mihai Eminescu”/ lb.RO/ 50 min

VINERI, 13 septembrie 2024

15.00 – SKEPSIS
Arlecchino alege cartea
Centrul ”Creștem Frumos” Alba Iulia

18.00 – ŠTOOS TEATAR (Croația)
Naught- E- Ness
One man show – Luka Kuzmanović

CCS Alba Iulia – Amfiteatru/ lb EN/ 50 min

19.00 – IL LUOGO IN BUIO (Italia)
Eclectically – comedie
Regia: Cristian Izzo
CCS Alba Iulia – Sala Mare/ lb EN-IT/ 70 min

SÂMBĂTĂ – 14 septembrie 2024

12.00 – Expozitia Internațională de Mail Art
APOLLO – God of Light
– În expoziție: 91 de artiști din 29 țări

Prezintă Fundația ”Inter-Art” Aiud
Curator: Anca Sas
Muzeul Național al Unirii Alba Iulia

18.00 – IDEA | Ad Est del Mondo
Andromac(hi)a – monodramă
Regia: Armando Rotondi

Muzeul Principia/ lb EN/ 30 min

19.00 – TEATRUL 21 (România)

Despre sexul femeii ca un câmp de luptă în războiul din Bosnia
– dramă
Regie: Aurel Luca
CCS Alba Iulia – Amfiteatru/ lb RO/ 40 min

20.00 – ANTZOKI TEATTERI (Spania)
Fireworks – teatru non-verbal
Regia: Tony Casla
CCS Alba Iulia – Sala Mare/ non-verbal/ 70 min

DUMINICĂ – 15 septembrie 2024

17.00 – NOI ȘI ATÂT (România)
Barca vine de pe lac – teatru polițist
Regia: Dan Popa

CCS Alba Iulia – Sala Mare/ lb RO/ 50 min

18.00 – ART DES DEUX RIVES (Tunisia)
The Immigrants – comedie neagră
Regia: Hafedh Khalifa

CCS Alba Iulia – Amfiteatru/ lb. arabă/ 70 min

19.30 – TEATRUL ”B.P.Hașdeu” (Rep. Moldova)

Mamă
Regie: Luminița Țîcu
CCS Alba Iulia – Amfiteatru/ lb RO/ 75 min


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Monden-Clubbing

Monden-Clubbing

Programul Inspire Cinema Alba Iulia, pentru perioada 6 – 12 SEPTEMBRIE 2024. Ce filme vor rula la cinematograful din centrul comercial Alba Mall

Ziarul Unirea

Publicat

în

Programul Inspire Cinema Alba Iulia, pentru perioada 6 – 12 SEPTEMBRIE 2024. Ce filme vor rula la cinematograful din centrul comercial Alba Mall 10 Lives DUB Vineri, Sambata, Luni pana Miercuri 11:30 Duminica 11:35 Joi 12:10 Alien: Romulus Vineri pana Miercuri 14:15 Beetlejuice Beetlejuice Vineri pana Miercuri 16:00; 21:00 Joi 13:20; 18:15 Blink Twice Vineri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea