Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Economie

„Gustos de Alba” – un târg… delicios

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi a debutat cea de-a treia ediţie a unuia dintre cele mai aşteptate, mai cu priză la public, evenimente dedicate producătorilor din judeţul Alba – Târgul „Gustos de Alba”. Organizat de Consiliul Judeţean Alba în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia, Asociaţia „Ţara Vinului” Alba, Asociaţia Producătorilor de Produse Tradiţionale şi Ecologice Alba, Transilvania, Asociaţia Crescătorilor de Ovine Alba, Asociaţia Crescătorilor de Bovine Alba, Fuchs Condimente Ro şi Conviviumul Slow Food  Alba Transilvania, târgul a ajuns acum la cea de-a treia ediţie. El prezintă consumatorilor produse din judeţul Alba, dar şi ale unor firme din judeţe din Transilvania şi produse din judeţene Tolna şi Bacs-Kiskun din Ungaria, înfrăţite cu judeţul Alba. De altfel cele două judeţe au avut standuri de prezentare încă de la prima ediţie a târgului.

            La târg, ca la târg! Lume multă, vănzători, cumpărători sau doar gură cască cu mare apetit de degustători la toate standurile care ofereau mostre, dar şi momente speciale menite să dea evenimentului mai multă atractivitate. Unul dintre aceste momente a fost reprezentaţia de operă în piaţă oferită de trei solişti ai Operei Române din Cluj Napoca, un moment care nu este acum la prima ediţie şi are deja fani în rândul albaiulienilor. Oricât le-ar părea de bizar unora, ariile de operă au fost bine alese şi s-au potrivit de minune cu ambianţa şi momentul. Mai mult, cine, ştie, poate că reprezentaţia de operă din piaţă va mai atrage câţiva ascultători în plus spre acest gen muzical clasic. Pentru cei mici în special, dar şi pentru cei mai mari au fost organizate ateliere de gătit, cu poveşti şi demonstraţii în cadrul „Bucătăriei hoinare”.

            Cât despre produse… Ce să spun? De toate, de la pâine pe vatră, legume, lactate de toate felurile, produse din carne, ouă, ciuperci, vinuri şi desigur plăcinte şi un gulaş ademenitor.

            Târgul mai poate fi vizitat astăzi până la ora 18.00 şi mâine între orele 10.00 – 18.00, în zona Piaţa Pascu, Cetate

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Îngrășăminte bio pentru castraveți. Cum se poate fertilizarea fără chimicale

Unirea Ziarul

Publicat

în

Îngrășăminte bio pentru castraveți. Cum se poate fertilizarea fără chimicale Fertilizarea castraveților fără chimicale se poate face cu unele preparate din plante. Orice iarbă (moto)cosită este potrivită: iarbă de câmp, iarbă de gazon, precum și buruieni plivite. După tunderea ierbii cu o mașină de tuns aceasta se greblează într-o grămadă și se acoperă cu folie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea