Rămâi conectat

Sănătatea și natură

Zmeura de la Stremț, județul Alba, un răsfăț ideal vara și o sursă de sănătate curată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Zmeura de la Stremț, județul Alba, un răsfăț ideal vara și o sursă de sănătate curată

Ce poate fi mai plăcut decât un desert proaspăt şi aromat într-o zi toridă de august?

Purtând în ele căldura soarelui şi prospeţimea naturii, fructele de pădure “ne fac cu ochiul” şi ne îndeamnă la degustare. Astăzi, vă propunem bobiţele proaspete de zmeură, de culoare roşie, cu miros foarte plăcut şi gust uşor acrişor şi extrem de aromat. Datorită compoziţiei sale bogate, zmeura vitaminizează şi mineralizează, stimulează sistemul imunitar și optimizează metabolismul.

Pe lângă vitaminele A și B, conține un nivel ridicat de vitamina C (chiar mai multă decât portocalele), dar favorizează şi digestia printr-un aport mare de fibre. Dacă nu vă deranjează sâmburii, care au şi ei beneficii privind întreţinerea şi îngrijirea pielii, vă invităm să alegeţi o variantă sănătoasă de desert.

La Stremț, Horea Duna a ales viaţa la ţară de câțiva ani şi acum este propriul “patron”. A mizat pe soiuri productive în ferma sa, în principal pe cultura de zmeur, dar şi-a diversificat oferta şi la mur sau afin siberian.

În această lună va urma al doilea ciclu de producţie şi chiar dacă piaţa de desfacere constituie o problemă, a găsit soluţia – pe lângă vânzările online, anul trecut a organizat prima dată evenimentul “Ziua porţilor deschise”, când doritorii şi-au cules singuri fructele direct din plantaţie, primind gratuit jumătate din cantitatea culeasă.

Producţia o valorifică şi prin prepararea siropurilor la rece sau a dulceţurilor cu sau fără seminţe sau chiar cu îndulcitor natural din stevia pe care îl extrage după reţeta proprie.

De reținut că substituentul pentru zahăr, fără calorii, numit ”xylitol” este extras din zmeură.

sursa: radiounirea.ro / Dărămuș Lucian


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului

Mădălina Opriș

Publicat

în

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului O delicioasă și relaxantă ceașcă de ceai este binevenită oricând, dar mai ales pe 15 decembrie, ziua dedicată acestei băuturi, ce ocupă locul doi în lume după apă, într-un top al băuturilor consumate. Ziua internațională a ceaiului a fost marcată pentru prima dată în 2005, în India, ca urmare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea