Rămâi conectat

Actualitate

Ziua porţilor deschise la AJOFM Alba. Care sunt realizările din 2013 şi obiectivele pentru 2014

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba a sărbătorit astăzi 15 ani de activitate a Serviciului Public de Ocupare din România, prin organizarea „Zilei porţilor deschise”. Andreea Katona, directoarea AJOFM a spus că instituţia pe care o conduce va sta la dispoziţia tuturor celor care cred că pot obţine informaţii utile pentru ocuparea unui loc de muncă.

Principalele obiective generale ale Programului de ocupare a forţei de muncă pentru anul 2013 au fost: creşterea gradului de ocupare şi promovarea incluziunii sociale, creşterea gradului de ocupare a tinerilor şi a persoanelor de etnie romă, facilitarea tranziţiei de la şomaj către ocupare, îmbunătăţirea şi consolidarea competenţelor profesionale ale persoanelor în căutare de loc de muncă.

Pentru anul 2013, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba, prin Programul  judeţean de ocupare a forţei de muncă, a estimat încadrarea a 5.200. persoane, la nivel judeţean.

Ca urmare a implementării Programului de Ocupare a Forţei de Muncă pentru anul 2013, până la 30.11.2013 s-a realizat încadrarea unui număr de 5.908  persoane.

Din totalul persoanelor cuprinse la serviciile de medierea muncii, respectiv 25.906 persoane, 22,81% au fost încadrate în muncă, atfel: 2.882 prin medierea încadrării în muncă pe perioada nedeterminată, 3.026  prin medierea încadrării în muncă pe perioadă determinată.

Una dintre măsurile active de combatere a şomajului,  o constituie bursele locurilor de muncă, măsură activă destinată corelării cererii şi ofertei de forţă de muncă.

Pentru anul 2013 s-a prevăzut organizarea a două burse, una în primăvară pentru toate categoriile de persoane în căutare de loc de muncă şi una în toamnă pentru absolvenţii de învăţământ

Bursa locurilor de muncă reprezintă o măsură activă obligatorie care presupune confruntarea directă a cererii cu oferta forţei de muncă, astfel încât persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă sau a celor care doresc să schimbe locul de muncă pe care-l au la un moment dat, să se întâlnească cu angajatorii (agenţii economici), într-un cadru organizat.

Pentru anul 2014, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba, prin Programul  judeţean de ocupare a forţei de muncă, a estimat încadrarea a 5.225 persoane din totalul de 18.400 persoane cuprinse la măsuri active.

În anul 2014 se vor organiza 25 programe de formare profesională pentru persoanele care beneficiază de servicii gratuite de formare profesională prin iniţiere, re/calificare, perfecţionare, specializare.

Programele de formare profesională se vor organiza atât prin Centrul de Formare Profesională a Adulţilor Blaj, cât şi prin furnizori autorizaţi de formare profesională, autorizaţi în condiţiile legii.

Prin Planul de formare profesională 2014 Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba şi-a propus cuprinderea în programe de formare profesională a unui  număr de 1.100 persoane ( 548 femei).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații

Ziarul Unirea

Publicat

în

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații În perioada 23-30 aprilie sunt instituite restricții de circulație pe banda 2 a Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, între kilometrii 45+500 și 45+800 de metri, calea 2 (sens Turda-Sebeș). Citește și: FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea