Ziua pe care locuitorii orașului Ocna Mureș au așteptat-o timp de patru ani a venit – FOTO

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Profi04În 2010, la Ocna Mureș a avut loc eveniment care a ținut prima pagină a presei naționale zile întregi: fostul magazin Plus s-a prăbușit într-un crater format în galeriile de sare de sub oraş. Orașul a resimțit lipsa unui magazin de tip retail de patru ani, însă acest lucru nu se mai întâmplă de joi, 28 august, când a avut loc inagurarea oficială a mult așteptatului supermarket Profi.

La deschidere au participat printre alții, primarul Silviu Vințeler, președintele Consiliului Județean Ion Dumitrel și senatorul Alexandr Pereș. Primarul orașului vede investiția un rău pentru micii agenți economici, care trebuie să își adapteze prețurile, dar un necesar pentru locuitori.

USR - Alegeri parlamentare 2020

”Deschiderea magazinului este un plus pentru orașul Ocna Mureș. Profi creează concurență și este bine pentru oraș că omul poate alege de unde dorește. Nu este prea bine pentru micii agenți economici. Va fi o concurență. Cred că vor rezista și ei, iar prețurile se vor adapta. Pe pământ, este loc pentru toată lumea”, a spus Silviu Vințeler.

Magazinul are 21 de angajați și funcționează în vechea clădire Romtelecom, de pe strada Nicolae Iorga, la numărul 31.

Profi este o rețea de magazine de proximitate, franciză parțială a grupului de retail franco-belgian Louis Delhaize. Compania a fost înființată în anul 1979 în Belgia ca o rețea de magazine cu prețuri reduse si s-a dezvoltat într-un lanț de magazine de proximitate.

De asemenea, grupul german de retail Rewe și-a arătat intenția de a deschide un magazin Penny Market, pe strada Mihai Eminescu, dar probabil magazinul va fi finalizată doar la începutul anului 2015.

Penny Market este un lanț de magazine german de tip discount deținut de Rewe, care operează peste 3.000 de magazine în Germania, Austria, Italia, România, Ungaria, Cehia și Bulgaria. În România deține aproximativ 70 de magazine.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

1 comentariu

Ghita 29 august 2014 at 10:20

4 ani, ca sa renovezi un LIDL, MI SE PARE EXAGERAT! In Eivissa, Ibiza, s-a reformat magazinul LIDL, AU INCEPUT IN MARTIE, CAND AU RIDICAT UN CORT MARE, UNDE AU MUTAT PROVIZORIU FOSTUL MAGAZIN, au datamat pe cel vechi, si l-au reconstruit, iar in August, lumea cumpara din noul LIDL! Deci 6 luni, nu 4 ani!

Comentariile sunt oprite