Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Ziua pe care locuitorii orașului Ocna Mureș au așteptat-o timp de patru ani a venit – FOTO

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Profi04În 2010, la Ocna Mureș a avut loc eveniment care a ținut prima pagină a presei naționale zile întregi: fostul magazin Plus s-a prăbușit într-un crater format în galeriile de sare de sub oraş. Orașul a resimțit lipsa unui magazin de tip retail de patru ani, însă acest lucru nu se mai întâmplă de joi, 28 august, când a avut loc inagurarea oficială a mult așteptatului supermarket Profi.

La deschidere au participat printre alții, primarul Silviu Vințeler, președintele Consiliului Județean Ion Dumitrel și senatorul Alexandr Pereș. Primarul orașului vede investiția un rău pentru micii agenți economici, care trebuie să își adapteze prețurile, dar un necesar pentru locuitori.

”Deschiderea magazinului este un plus pentru orașul Ocna Mureș. Profi creează concurență și este bine pentru oraș că omul poate alege de unde dorește. Nu este prea bine pentru micii agenți economici. Va fi o concurență. Cred că vor rezista și ei, iar prețurile se vor adapta. Pe pământ, este loc pentru toată lumea”, a spus Silviu Vințeler.

Magazinul are 21 de angajați și funcționează în vechea clădire Romtelecom, de pe strada Nicolae Iorga, la numărul 31.

Profi este o rețea de magazine de proximitate, franciză parțială a grupului de retail franco-belgian Louis Delhaize. Compania a fost înființată în anul 1979 în Belgia ca o rețea de magazine cu prețuri reduse si s-a dezvoltat într-un lanț de magazine de proximitate.

De asemenea, grupul german de retail Rewe și-a arătat intenția de a deschide un magazin Penny Market, pe strada Mihai Eminescu, dar probabil magazinul va fi finalizată doar la începutul anului 2015.

Penny Market este un lanț de magazine german de tip discount deținut de Rewe, care operează peste 3.000 de magazine în Germania, Austria, Italia, România, Ungaria, Cehia și Bulgaria. În România deține aproximativ 70 de magazine.

[nggallery id=2238]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea