Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Ziua Mondială a Apei marcată la DSP Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Ziua Mondială a Apei este o zi importantă de readucere în atenţia opiniei publice româneşti a semnificaţiei pe care o are apa, calitatea apei şi accesul la apă, în cadrul unei familii, a unei comunităţi sau naţiuni, fiind strâns legate de accesul la hrană şi la o hrană de bună calitate.
În acest an, tema aleasă pentru Ziua Mondială a Apei abordează legătura dintre apă şi siguranţa alimentelor. Accesul la apă înseamnă accesul la hrană, iar accesul la apă de mai bună calitate înseamnă o hrană de mai bună calitate.
Criza apei înseamnă criza vieţii care se concretizează prin criza accesului la apă, problema calităţii apei şi relaţia omului cu apa. Aproximativ un miliard şi jumătate de oameni din toată lumea nu au acces la apa indispensabilă vieţii lor, cu alte cuvinte, ei nu au dreptul la viaţă pentru că speranţa lor de viaţă este foarte scăzută din cauza nivelului de trai precar. Mai mult, alte două miliarde de oameni nu au canalizare, toalete civilizate şi condiţii minimale de igienă. În România, gradul de racordare la canalizare a locuitorilor este 56,96 %, iar gradul de racordare la staţiile de epurare este de 45,57%. În ultimii 4 ani (perioada 2007-2011), cca. 2997,173 milioane euro au fost investiţi la nivel naţional pentru lucrări de extindere şi reabilitare a infrastructurii de apă, se arată pe site-ul Administraţiei Naţionale „Apele Române”.
Pentru a marca Ziua Mondială a Apei, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Alba, ca principali actori în verificarea calităţii apei consumate de populaţia de la noi în judeţ, vor susţine o conferinţă de presă pe această temă. (N.I.T.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Ministerul Educației, lege privind accesul copiilor la tehnologie: În ce condiții cei mici au voie la dispozitive

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ministerul Educației, lege privind accesul copiilor la tehnologie: În ce condiții cei mici au voie la dispozitive Un proiect premieră de la Ministerul Educației face referire la accesul copiilor la tehnologie, atât la școală, cât și acasă, iar potrivit documentului, cei până-n 2 ani nu ar trebui să aibă acces la telefon sau tabletă, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea