Rămâi conectat

Economie

Ziua Mondială a Apei

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Tema Zilei Mondiale a Apei din 2011 este ,,Water for Cities: Responding to the Urban Challenge” (“Apă pentru oraşe: Răspunsuri la Provocările Urbane”).
Pe această cale, operatorul regional SC APA CTTA SA ALBA are prilejul de a readuce în atenţia opiniei publice necesitatea găsirii unor soluţii pentru gospodărirea apelor, în condiţiile în care omenirea se confruntă cu o situaţie fără precedent: este prima dată în istoria omenirii când cea mai mare parte din populaţia lumii trăieşte în oraşe (peste 3 miliarde de oameni), iar peisajul urban continuă să crească. Populaţia oraşelor a avut o creştere nemaiîntâlnită în ultimii ani, creştere mult mai rapidă decât modernizarea infrastructurii de alimentare cu apă.
Obiectivul Zilei Mondiale a Apei din acest an, stabilit de către organizaţiile internaţionale, este să-şi concentreze atenţia asupra impactului pe care îl are creşterea rapidă a populaţiei, industrializarea şi incertitudinile cauzate de schimbările climatice, conflictele şi dezastrele naturale asupra sistemelor de alimentare cu apă.
Investiţiile în infrastructură nu au ţinut pasul cu rata urbanizării, iar serviciile de apă şi canalizare prezintă un nivel scăzut al investiţiilor de aceea problema centrală este managementul apei potabile şi apei uzate urbane. Puţine autorităţi urbane din ţările în dezvoltare au găsit o soluţie durabilă la salubrizarea urbană. Jumătate din umanitate locuieşte în oraşe şi cu fiecare secundă care trece, populaţia urbană creşte cu două persoane.
Pentru a conştientiza mai bine cele de mai sus va prezentăm câteva statistici:
– unul din doi oameni de pe planetă locuieşte într-un oraş.
– 93% din urbanizare are loc în ţările sărace sau în dezvoltare, şi aproximativ 40% din extinderea urbană mondială este în dezvoltarea cartierelor sărace. Între anii 1990 – 2001 cartierele sărace din lume au crescut la o rată de 18 milioane de cetăţeni pe an, şi se preconizează o creştere la 27 de milioane de cetăţeni pe an între 2005 – 2020.
– 141 de milioane de locuitori a mediilor urbane nu au acces la apă potabilă de calitate.
– unul din patru rezidenţi ai oraşelor, în total 794 de milioane, trăiesc fără a avea acces la facilităţi de canalizare îmbunătăţite.
În ideea celor de mai sus SC APA CTTA SA ALBA s-a preocupat pentru îmbunătăţirea serviciilor de apă şi canalizare, pentru creşterea numărului de consumatori, pentru îmbunătăţirea calităţii apei potabile şi calităţii apelor epurate, accesând diferite fonduri europene precum Fonduri Phare prin programul SAMTID -Reabilitarea sistemului de alimentare cu apă în judeţul Alba, şi în prezent Fondul de Coeziune – Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Alba.
SC APA CTTA SA ALBA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

CN ROMARM SA București – Filiala Societatea UZINA MECANICĂ CUGIR SA: Anunț public privind procedura de evaluare a impactului asupra mediului

Ziarul Unirea

Publicat

în

21 februarie 2024: Anunț public privind procedura de evaluare a impactului asupra mediului C.N. ROMARM S.A. București – Filiala Societatea UZINA MECANICĂ CUGIR S.A. anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către Agenția pentru Protecția Mediului Alba, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul “SISTEM DE PRODUCERE A […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea