Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ziua internațională a lumânărilor aprinse este comemorată, la 17 mai, în 2015; tema din acest an pune accentul pe sprijinirea bolnavilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ziua internațională a lumânărilor aprinse este comemorată, în 2015, în data de 17 mai, fiind o zi în care e important să înțelegem că doar implicându-ne putem schimba lucrurile.

Tema zilei din acest an pune accentul pe sprijinul ce trebuie acordat în viitor celor bolnavi. Reflectă necesitatea ca problemele provocate de HIV/SIDA să rămână în continuare pe agenda factorilor de decizie, în condițiile în care, în prezent, la nivel global, aproximativ 33 de milioane de oameni trăiesc infestați cu virusul HIV. Sunt necesare noi angajamente de finanțare pentru a rezolva problemele celor cu SIDA. La nivel mondial 7 milioane de persoane care trăiesc cu HIV primesc tratament în timp ce 15 milioane de oameni au nevoie urgentă de tratament HIV, de tratament pentru prevenire și servicii de îngrijire, potrivit Candlelight Advocacy Platform.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Campania de mobilizare aduce în atenția comunităților importanta solidarității la nivel mondial, pentru a elimina barierele impuse de stigmatizarea și discriminarea persoanelor care trăiesc cu HIV. Aceste persoane au nevoie de facilitarea accesului la tratamente, de a le fi respectate drepturile pentru a se bucura de condiții de viață mai bune.

Manifestarea este, în același timp, o încercare de a mobiliza toate forțele capabile de a oferi sprijin, de la autorități politice sau religioase, medici și asistente medicale, asistenți sociali, profesori, comunități artistice, organizații neguvernamentale, medii de afaceri etc., până la cei care se vor afla întâmplător în zonele de desfășurare a evenimentului. Nevoile comunităților afectate de HIV depășesc de departe resursele actuale alocate.

SIDA a fost recunoscută pentru prima dată de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) în 1981.De la descoperirea bolii s-au înregistrat aproape 30 de milioane de decese (în 2009). SIDA este considerată o pandemie prezentă în foarte multe țări, care se răspândește în mod activ.

Rețeaua globală a persoanelor care trăiesc cu HIV a fost fondată în 1986, cu birouri în Amsterdam, Olanda și Cape Town, în Africa de Sud. Misiunea sa este de a îmbunătăți calitatea vieții persoanelor care trăiesc cu HIV din întreaga lume prin facilitarea accesului echitabil la tratament, îngrijire și asistență socială.

Sursa Agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate Noua lege a salarizării ar putea intra în vigoare de anul viitor, adică din 2025. Potrivit ministrului Muncii, niciun salariu de la stat nu va scădea. IT-iștii, profesorii și personalul medical vor avea parte de cele mai mari majorări. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea