Rămâi conectat

Cultură Educație

”Ziua Europeană a Limbilor”, sărbătorită la Școala Singidava din Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

”Uniți în diversitate” a fost genericul sub care consilierul educativ al Școlii gimnaziale Singidava Cugir, prof. Dan Moldovan, a deschis evenimentul consacrat celebrării ”Zilei Europene a limbilor”, un proiect menit a insufla copiilor dragostea de învățare a limbilor straine, de a-i obișnui cu textele literaturii universale, dar și a-i învăța să descopere legăturile existente între România și celelalte state europene.

Acțiunea s-a concretizat în prezența a peste 100 de participanți, prin recitarea unor poezii reprezentative ale autorilor canonici români Mihai Eminescu și Lucian Blaga, atât în limba română cât și în limbile franceză, engleză și spaniola, sau prin recitarea unor sonete din Shakespeare, dar și prin diverse dramatizări: pamflet în limba franceză dupa ”Scufița Roșie” – ”Scufița Verde”, pamflet în limba română și limba italiană după ”Romeo și
Julieta” și o scurtă piesă de teatru în limbile română, spaniolă și engleză ”Cousins from England”. Elevii unei clase a IV-a au prezentat în limbile română și engleză drapelurile celor mai importante țări europene. Spectacolul s-a încheiat cu intonarea Imnului Uniunii Europene ”Oda Bucuriei”, în limba română și limba engleză.

Elevii au fost coordonați de către membrii Comisiei Metodice de Limbă și Comunicare: Nicoleta Văsui, Bogdana Sabău, Eugenia Bălteanu, Dan Moldovan, Oana Horciu și Anca Iounaș, care au pregatit planșe și prezentări Power Point în care au descris diferite țări europene. Așa au fost descoperite istoria și tradiția unor țări cum ar fi: Franța, Marea Britanie, Irlanda, Polonia, Italia, Spania  Austria, Germania sau Grecia.

Într-un cadru festiv, elevii au primit diplome de participare, iar la plecare au fost rugați să scrie un cuvânt în orice limbă străină cunoscută, creându-se astfel ”Copacul diversității”.

La manifestare au luat parte ca invitați, directorul școlii, Monalisa Borza și directorul adjunct, Gabriele Lupu. (C.P.)

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea