Rămâi conectat

Oameni şi locuri

„Zilele Cetăţii Alba Carolina” deschid sezonul turistic la Alba Iulia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Cetatea Alba Carolina, cea mai mare cetate din România, îşi deschide din nou, oficial, porţile pentru turişti cu deja binecunoscuta manifestare culturală „Zilele Cetăţii”. În acest an „Zilele Cetăţii” vor avea un program mai complex ca niciodată şi se vor desfăşura în 28 şi 29 aprilie şi în 5 mai. Albaiulienii şi turiştii care au început să vină încă din primele zile ale primăverii vor avea deci parte de două week-end-uri pline de evenimente cu iz istoric prin care se va încerca recrearea atmosferei istorice a acestei fortificaţii. Precizăm pentru cititorii noştri exacţi în ce priveşte cronologia că una dintre cele trei fortificaţii suprapuse de la Alba Iulia, din care se păstrează încă două bastioane din care unul pus în valoare, aparţine Evului Mediu şi de aceea primele două zile de evenimente sunt dedicate acestei perioade. Prezentare de arme medievale, dansuri medievale, concerte de muzică (printre care rock medieval cu trupa Corvinia), scenete medievale, jonglerii cu steaguri, mimă stradală, lecţii interactive de istorie, spectacol cu foc şi multe altele vă aşteaptă în zilele de 28 şi 29 aprilie în şanţurile de NORD ale Cetăţii. În aceste două zile dedicate fortificaţiei medievale vor concerta, pe lângă trupa Corvinia şi Mircea Vintilă, VH2, Ad-Hoc (muzică medievală).
Ziua de 5 mai este dedicată fortificaţiei Vauban şi majoritatea evenimentelor vor fi găzduite de şanţul de SUD şi în zona recent reabilitată din interiorul Cetăţii Alba Carolina. Programul acestei zile include deschiderea traseului turistic „Porţile Cetăţii” care devine de-acum întreg prin adăugarea porţilor V şi VI, defilarea Gărzii Cetăţii, vernisajul unei expoziţii de fotografie care prezintă evoluţia şantierului de restaurare şi reabilitare a Cetăţii, Garda Cetăţii va prezenta onorul la Traseul Celor Trei Fortificaţii şi tot acolo va avea loc spectacolul „Atacul insurgenţilor asupra Bastioanelor de Sud”. Muzica şi dansul vor umple tot Traseul de Sud, iar seara stingerea va fi dată de o defilare cu torţe urmată de un foc de artificii. „Zilele Cetăţii” sunt organizate de Primăria municipiului Alba Iulia în parteneriat cu Grup Corint SA.

Anca DINICĂ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Oameni şi locuri

Oameni şi locuri

10 decembrie: Sfinții Mucenici Mina, Ermoghen și Eugraf, pomeniți în calendarul creștin ortodox

Ziarul Unirea

Publicat

în

10 decembrie: Sfinții Mucenici Mina, Ermoghen și Eugraf, pomeniți în calendarul creștin ortodox Conform izvoarelor literare, sfinţii Mucenici Mina, Ermoghen şi Evgraf au trăit în timpul împăratului Maximin Daza (305-314). În vremea aceea, în Alexandria (Egipt) au apărut mari tulburări între creştini şi păgâni. Împăratul Maximin a trimis pe unul din slujitorii săi de neam […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea