Rămâi conectat

Sport

Zile decisive în privința preluării Unirii Alba Iulia, care continuă în Liga 3, de către Primăria municipiului Alba Iulia

Dan HENEGAR

Publicat

în

A devenit oficial un lucru care se anticipa din mai, de la finele campionatului trecut: AFC Unirea 1924 Alba Iulia continuă în Liga 3 și în ediția 2022/2023, deși a retrogradat în Liga 4 (a terminat pe locul 9, în Seria 9). Decizia a fost anunțată pe site-ul Federației Române de Fotbal, alături de „alb-negri” mai fiind completate locurile vacante cu CSM Bacău, Progresul Ezeriș, Flacăra Horezu și Kids Tâmpa Brașov, conform hotărârii Comitetului de Urgență al FRF din 19 iulie.

În iunie, AFC Unirea 1924 Alba Iulia a înaintat documente la FRF în privința cesionării dreptului de participare în eșalonul terț către CS Municipal Alba Iulia, echipă prin intermediul căreia se dorește preluarea clubului de către autoritățile locale. Uniriștii încep antrenamentele luni, 25 iulie, după toate probabilităție sub comanda unui nou antrenor, Paul Ciucă (dar nu ar fi exclusă o modificare de ultimă oră a băncii tehnice), iar în 30 iulie au primul amical, la Viitorul Vama Seacă. Este primul pas dintr-o vară fierbinte a grupării din Cetatea Marii Uniri, care în viitorul apropiat mai are de limpezit multe alte chestiuni.

Citește și: AFC Unirea 1924 Alba Iulia a ajuns la minus 14 puncte din cauza restanțelor către Al. Giurgiu și Bicheși!

S-a amânat startul pregătirilor (inițial s-a vorbit de 19 iulie) tocmai pentru a se rezolva din multiplele probleme legate de preluarea clubului de către CS Municipal Unirea Alba Iulia. Primăria municipiului reședință de județ vrea să pună în practică acest deziderat, problema spinoasă fiind aceea a datoriilor acumulate în ultimul an. Paul Ciucă este dispus să devină antrenor principal, însă mai sunt discuții legate de strategie, iar în cazul depunctării cu 10 puncte pentru neplata restanțelor către Al. Giurgiu și Ad. Bicheși s-a făcut recurs. Între timp, în urma deciziei din această săptămână s-a ajuns la „minus 14”!

*Implicarea primăriei sau juniori!

Simplificat, lucrurile stau așa: dacă Primăria municipiului Alba Iulia nu va prelua AFC Unirea 1924 Alba Iulia, ‘alb-negrii” vor continua să se chinuie din punct de vedere financiar, varianta nedorită fiind a unei formații de juniori care să evolueze în competițiile organizate de AJF Alba.

Suntem siguri că vom continua pe a treia scenă. restul depinde de autoritățile locale, ce pași concreți trebuie făcuți. Știm că sunt salarii restante de achitat și vom purta zilele acestea o discuție cu primarul Gabriel Pleșa”, a precizat Mihai Dăscălescu, oficialul AFC Unirea 1924 Alba Iulia.

La un asemenea demers e nevoie de voință politică. Noi vrem să preluăm AFC Unirea 1924 Alba Iulia. În privința datoriilor lucrurile sunt neclare, întrucât te poți trezi în toamnă că un jucător își revendică drepturile salariale și atunci ce faci? «Pe zero» nu ajungi niciodată, dacă judeci sportiv. De strategie fotbalistică nu avem ce discuta momentan, antrenor, jucători etc. Trebuie să se regleze chestiunile juridice, să se aprobe bugetul și apoi mai vedem ce și cum”, a comantat Radu Urcan, directorul CS Municipal Unirea Alba Iulia.

Pe de altă parte, sunt semnale că se dorește un antrenor din afara județului, dincolo de pista Paul Ciucă. La reunire sunt așteptați alți “stranieri”, pe lângă Adnan sau Oluwaseun, dar și jucători din zonă, nume precum C. Cristea (albaiulianul a fost ultima dată la CSM Reșița), Ed. Mihail (portarul ce aparține de Petrolul Ploiești, a jucat la CS Ocna Mureș), Circov (Industria Galda de Jos), Cunțan și Al. Kiraly (foșii elevi ai lui Paul Ciucă la CS Ocna Mureș), D. Lupșan (liber de contract) vehiculându-se și readucerea lui Selagea (Metalurgistul Cugir).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal, duminică, la Daia Română: Elogii pentru organizatori

Dan HENEGAR

Publicat

în

Duminică, la Daia Română, faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal Duminică 31 martie, la Daia Română, se va desfășura faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal. Ziua de fotbal juvenil de la Daia Română va începe la ora 11.30 cu semifinala Crăciunelu de Jos – Ciugud, urmată, la ora 12.10, de semifinala […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea