Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Zeci de străzi din Alba Iulia, din Cetate și Micești, vor intra în reabilitare în acest an. Vești bune și pentru cei din cartierul Meridian

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Zeci de străzi din Alba Iulia, din cartierele Cetate și Micești, vor intra într-un proces de reabilitare până la sfârșitul acestui an, a precizat, miercuri, viceprimarul municipiului Gabriel Pleșa la radio Unirea FM.

Meridian Alba Iulia13Liberalul a afirmat că la ora actuală Alba Iulia are circa 300 de kilometri de străzi dintre care aproximativ 150 sunt pavate sau asfaltate. ”S-au extins foarte mult după anii 1990, s-au realizat cartiere rezidențiale noi, sunt locuințe care au apărut unde erau înainte zone agricole sau alte locuri și, sigur, lungimea străzilor a crescut considerabil”, a spus Pleșa.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Viceprimarul a vorbit despre proiecte și lucrări la mai multe străzi din municipiu:    

La nivel de proiect întocmit, s-a făcut faza DALI s-au obținut avizele, s-a făcut proiectul tehnic pentru  modernizarea străzilor de pe Dealul Furcilor, respectiv Izvorului, Nicolae Labiș și Barbu Catargiu. Acestea vor intra în licitație și probabil și în lucru până la sfârșitul anului 2015.

Proiecte în curs: o veste bună pentru cei din cartierul fost Meridian, mai exact de pe strada Costache Negruzzi. Este încheiat contractul de proiectare și dacă totul va merge bine se va organiza licitația anul acesta, probabil execuția la primăvară, a precizat Pleșa.

Citește și Cartierul „Meridian” din Alba Iulia – în epoca medievală: Gropi, bălţi şi noroi pe străzi. Cetăţenii reclamă

Proiecte în perspectivă: modernizare drumuri zone verzi și pietonale în municipiul Alba Iulia – avem de gând să facem strada Lalelelor, Gheorghe Pop de Băsești, Macului, Vasile Goldiș, dr. Aurel Vlad, Jderului, Iederei și Dr. Ioan Pop, a afirmat Pleșa.

Vor intra în reabilitare și arterele secundare din cartierul Micești – toate acele străzi care pleacă din Calea Moților și care nu sunt reabilitate – care sunt cuprinse în proiecte.

Amenajare străzi în zona Chip Alba Iulia – Emil Racoviță, Grigore Antipa, Petre Ispirescu, Dimitrie Bolintineanu, Cenade și Alexandru Odobescu – toate trebuie să intre în reabilitare până la sfârșitul anului.

Gabriel Pleșa a precizat că reabilitarea străzilor ocupă un loc important pe agenda administrației publice locale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Alba a depus lista de candidați la Consiliul Județean Alba, iar Marius Nicolae Rof deschide lista

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Alba a depus lista de candidați la Consiliul Județean Alba, iar Marius Nicolae Rof deschide lista USR Alba a depus lista de candidați pentru Consiliul Județean Alba. În fruntea listei se află Marius Nicolae Rof, un lider remarcabil, cu studii juridice avansate și o vastă experiență în atragerea fondurilor europene. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea