Zeci de percheziții efectuate de DIICOT și BCCO Alba Iulia pentru destructurarea unei grupări de contrabandiști cu ţigări

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Polițiștii specializați în combaterea criminalităţii organizate și procurorii  D.I.I.C.O.T. au efectuat 36 de percheziţii domiciliare, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în contrabandă cu ţigarete. 20 de persoane vor fi conduse la audieri.

Potrivit IPJ Alba, „la data de 17 martie a.c., polițiștii structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Alba Iulia, Suceava, Sibiu, Arad, Maramureş, Botoşani şi Harghita, împreună cu procurorii  D.I.I.C.O.T. – S.T. Alba Iulia au efectuat 36 de percheziţii domiciliare.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

Acţiunea s-a desfășurat pe raza judeţelor Sibiu,Arad, Maramureş, Suceava, Harghita şi Braşov, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat, format din 24 de persoane bănuite de contrabandă cu ţigarete.

Din cercetări a reieșit că, în perioada aprilie 2014 – martie a.c., membrii grupării ar fi introdus ilegal în Romaniei importante cantităţi de ţigarete din Ucraina, în scopul valorificării.

Țigaretele ar fi fost transportate în mai multe judeţe, cu diferite  autovehicule, unele dintre ele prevăzute cu spaţii special amenajate. Ulterior, ar fi fost depozitate, în vederea comercializării.

La sediul D.I.I.C.O.T. Alba Iulia, vor fi conduse, în vederea audierii, 20 de persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale –  Inspectoratul General al Poliției Române.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul jandarmilor.”

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419