Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Zece persoane care au obținut ilegal credite bancare cu documente false, condamnate la închisoare de Judecătoria Alba Iulia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un inculpat recidivist, condamnat în 2015 în dosarul ”Prostituate pentru VIP-uri”, a primit pedeapsa rezultantă de 14 ani și 1 lună de închisoare • Banca ar urma să fie despăgubită cu 230.000 de lei.

Zece persoane trimise în judecată de procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia pentru înşelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată, infracțiuni urmate de obţinerea de credite cu documente false, au fost condamnate de prima instanță la pedepse cu închisoarea. Hotărârea a fost pronunțată în 20 decembrie 2018.

Un fost membru al grupării infracționale condamnat, în 2015, în dosarul ”Prostituate pentru VIP-uri, B. Gabriel Antoniu, a primit în acest dosar pedeapsa rezultantă de 14 ani și 1 lună de închisoare. Pentru înșelăciune, inculpatul a fost condamnat la 6 luni de închisoare, dar prin contopirea cu pedepsele mai vechi, dintre care două sunt de 7 ani și una de 5 ani, a rezultat această condamnare foarte dură. Bărbatul mai trebuie să plătească despăgubiri băncii, în solidar cu alți trei inculpați, în valoare de circa 100.000 de lei.

Un alt inculpat condamnat cu executare este P. Alin, care ar urma să execute pedeapsa de 1 an și 2 luni după gratii. Restul inculpaților au primit pedepse cu suspendare, sub supraveghere: B. Horia – 11 luni de închisoare cu suspendare, B. Mihai Alin – 11 luni de închisoare cu suspendare, F. Cătălin Alexandru – 1 an și 2 luni de închisoare cu suspendare, F. Robert Cristian – 1 an și 9 luni de închisoare cu suspendare, G. Toma Dan – 11 luni de închisoare cu suspendare, B. Albert Petru – 1 an și 7 luni de închisoare cu suspendare, V. Darius – 11 luni de închisoare cu suspendare, M. Claudiu Flori – 1 an și 9 luni de închisoare cu suspendare.

În total, inculpații trebuie să restituie băncii suma de aproximativ 230.000 de lei, la care se vor adăuga dobânzi și comisioane. Potrivit rechizitoriului, în perioada 2013 – 2014, nouă persoane din judeţul Alba au solicitat şi obţinut un număr de 10 credite de nevoi personale de la sucursala din Alba Iulia a unei bănci, prezentând adeverinţe de salariu, contracte individuale de muncă şi acte adiţionale la contractele individuale de muncă, care atestau faptul că realizau venituri şi erau angajate la o societate comercială din Alba Iulia, în condiţiile în care aceste persoane nu figurau în evidenţele Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba şi nu figurau ca fiind angajaţii vreunui agent economic.

Documentele (adeverinţe de venit, contracte individuale de muncă şi acte adiţionale la contractele individuale de muncă) ar fi fost emise de către administratorul unei societăţi comerciale din Alba Iulia care le-a pus la dispoziţia persoanelor ce au obţinut creditele şi care le-a instigat să le folosească în obţinerea de credite.

Totodată, s-a stabilit faptul că un alt bărbat ar fi facilitat obţinerea acestor documente false de către persoanele care intenţionau să obţină un credit de nevoi personale de la sucursala bancară în cauză, cunoscând faptul că aceste documente sunt false, pe unele dintre acestea întocmindu-le personal.

Documentele întocmite în fals au fost ulterior folosite, pentru obţinerea de credite de nevoi personale, cu valori cuprinse între 8.100 de şi 40.700 de lei.

În sarcina administratorului societăţii ce a emis documentele false şi a persoanei care a intermediat obţinerea documentelor, au fost reţinute infracţiunile de instigare la înşelăciune, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la înşelăciune şi complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată, respectiv instigare la înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Judecătoria Alba Iulia a mai dispus anularea adeverințelor și contractelor de muncă încheiate în fals, în scopul exclusiv de a se obține creditele bancare. Hotărârea instanței de fond poate fi contestată la Curtea de Apel.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea