Rămâi conectat

Ştirea zilei

Zece partide și opt candidați s-au înscris în competiția electorală pentru Consiliul Județean și funcția de președinte al instituției

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Zece partide și opt candidați s-au înscris în competiția electorală pentru Consiliul Județean și funcția de președinte al instituției • Biroul Electoral Județean a respins candidatura lui Traian Ursaleș, pe lista PSD Alba, din motiv de incompatibilitate

Zece formațiuni politice au depus liste de candidați pentru Consiliul Județean Alba până la expirarea termenului legal, 18 august, ora 24.00. De asemenea, în competiția pentru funcția de președinte al instituției s-au înscris opt candidați.

Liste complete de câte 40 de candidați pentru Consiliul Județean au depus PNL, Alianța USR-PLUS, ALDE și PMP. PSD a prezentat, de asemenea, o listă completă, dar Biroul Electoral Județean (BEJ) a respins candidatura lui Traian Ursaleș, fost primar al comunei Meteș, care are o decizie definitivă prin care a fost declarat în incompatibilitate. Candidatura lui Traian Ursaleș a fost respinsă cu majoritatea voturilor membrilor BEJ Alba. Decizia urma să fie contestată la Tribunalul Alba.

De menționat că, anterior, instanțele de judecată au permis candidatura lui Traian Ursaleș la Primăria comunei Meteș, contestatția fiind depusă, la fel ca în cazul listei pentru Consiliul Județean, de către PNL. Astfel, cel puțin deocamdată, PSD are o listă cu 39 de candidați la CJ Alba.

S-au mai înscris în competiția pentru legislativul județean Pro România, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), UDMR, Partidul Puterii Umaniste (PPU) și Partidul Verde. Formațiunea etnicilor maghiari a prezentat o listă cu 25 de candidați, în timp ce PPU are o listă cu nouă candidați, iar Partidul Verde, doar trei candidați. Un număr de partide politice au candidați și pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, respectiv: Ion Dumitrel (PNL, președintele în funcție), Mihail David (USR-PLUS), Ioan Dîrzu (PSD), Ioan Lazăr (ALDE), Clement Negruț (PMP), Horațiu Florea (Pro Romania), Vasile Bucur (AUR) și Constantin Talpaș (PPU).

Pentru alegerile locale din acest an nu există nicio candidatură independentă. Pentru alegerile destinate Consiliului Județean, fiecare alegător va primi două buletine de vot. După rămânerea definitivă a candidaturilor, urmează stabilirea, prin targere la sorți, a ordinii pe buletinele de vot și, în final, tipărirea acestora.

În Alba sunt un număr de 311.377 de alegători înscriși pe listele electorale permanente.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea