Rămâi conectat

Actualitate

Weekend cu multe incendii și accidente în Alba. Intervenţii pe bandă rulantă pentru pompierii militari ISU

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mai multe incendii și accidente rutiere petrecute în acest week-end au necesitat intervenția rapidă a pompierilor și a echipajelor SMURD din cadrul ISU Alba, după cum urmează:         

1. Subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba – intervenții la şase incendii de vegetaţie uscată:

Garda Sebeş a intervenit în municipiu şi în apropiere de drumul Dăii în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Sebeş.

Detaşamentul Alba Iulia a intervenit în municipiu, în zona Valea Popii, pe str. Viilor şi în şanţurile cetăţii.

În total au ars aproximativ 44 ha de vegetaţie uscată.

Cauza probabilă a acestor incendii de vegetaţie uscată o constituie focul lăsat nesupravegheat şi fumatul în locuri nepermise.

 

2. Detaşamentul de pompieri Aiud a intervenit ieri, la ora 14.07, în loc. Măhăceni, com. Unirea pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească (şopron), proprietatea lui R.C. Pompierii militari au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă. În incendiu au ars şopronul confecţionat din lemn (30 mp) în proporţie de 80 % şi o magazie de lemn (20 mp) în totalitate. Pagubele produse se ridică la circa 7.000 lei, iar bunurile salvate au fost estimate la 80.000 lei. Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă un foc lăsat nesupravegheat.

3. Garda de intervenţie Sebeş a intervenit ieri, la ora 16.48, în municipiu, pe str. Ştefan cel Mare pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperişul unui vestiar de la un teren de fotbal. Pompierii militari au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă. În incendiu au ars aproximativ 20 mp din acoperişul vestiarului, o uşă de lemn şi o scară. Pagubele produse se ridică la circa 3.000 lei, iar bunurile salvate au fost estimate la 20.000 lei. Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă un foc lăsat nesupravegheat.

4. Tot ieri, SMURD Cîmpeni a intervenit, la ora 19.21, la un accident rutier produs între două autoturisme, pe DN 74A, la intrare în oraşul Cîmpeni. În urma accidentului cinci persoane au fost rănite, din care una a fost încarcerată. Pompierii militari au intervenit cu o autospecială de descarcerare şi o ambulanţă SMURD pentru descarcerarea persoanei rămase blocată în autoturism, acordarea primului ajutor medical calificat şi asigurarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor în zona accidentului. Victimele au fost transportate la Spitalul Municipal din Cluj Napoca de către: o ambulanţă SMURD Cîmpeni, o ambulanţă SAJ Alba şi trei ambulanţe SMURD de la ISU Cluj.

5. Pe raza com. Poşaga, în zona Muntele Mare în apropierea rezervaţiei Scăriţa Belioara, intervenţia pompierilor militari continuă pentru limitarea propagării, lichidarea şi ulterior supravegherea zonei şi a focarelor existente. În zona incendiată greu accesibilă din cauza stâncilor şi a pantelor mari, există doar focare răzleţe, pentru a căror lichidare totală acţionează un număr de 47 de pompieri militari de la Detaşamentele de pompieri Alba, Aiud şi Pichetul de pompieri Cîmpeni, în cooperare cu Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba – 4 jandarmi; cu Salvamont Alba, cu voluntari de la Asociaţia Albamont Alba, cu Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Poşaga şi Ocoliş şi cu Ocolul Silvic Privat Muntele Mare.

6. Echipajele SMURD ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba au intervenit în perioada 10.08.2012 – 13.08.2012, astfel:

– SMURD Alba a intervenit la 11 cazuri;

– SMURD Aiud a intervenit la 2 cazuri;

– SMURD Blaj a intervenit la 8 cazuri;

– SMURD Sebeş a intervenit la 9 cazuri;

– SMURD Cîmpeni a intervenit la 2 cazuri;

 foto arhivă

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea