Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Vremea, în minivacanța de Rusalii. Unde va fi soare și unde va ploua

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vremea, în minivacanța de Rusalii. Unde va fi soare și unde va ploua

În minivacanța de Rusalii am putea să ne bucurăm de vreme bună. Cel puțin primele trei zile vor fi călduroase. Abia începând din seara zilei de 3 iunie va începe să plouă, însă în zonele montane va ploua în toate aceste zile de vacanță așteptate.

În prima zi de vacanță, pe 1 iunie, temperaturile maxime vor fi între 27 și 34 de grade Celsius, ușor mai scăzute pe Litoral și în Delta Dunării, unde vor ajunge abia între 22 și 25 de grade Celsius.

Înorări temporare și pe stații restrânse vor mai avea loc, în special dimineața și seara, la munte. Aici vântul s-ar putea intensifica în timpul averselor.Minimele termice, la nivel naţional, vor fi cuprinse între 9 şi 19 grade, spune meteorologul de serviciu al ANM, Diana Giurgiu, citată de Agerpres.

Sâmbătă, cald în continuare
Sâmbătă, valorile termice vor rămâne mai ridicate decât cele specifice pentru începutul luni iunie, în aproape toată ţara, cu maxime în general între 23 şi 31 de grade. În vestul, nord-vestul şi centrul ţării, precum şi în toată zona montană, gradul de instabilitate atmosferică va fi în creştere, mai ales după orele amiezii.

„Vor fi intervale de timp cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, punctiform cu condiţii de grindină. În restul teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala doar pe suprafeţe mici. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 9 şi 18 grade”, a mai precizat Giurgiu.

Duminică începe să plouă
Pe parcursul zilei de duminică, în vestul, centrul şi nordul țării, precum şi în zonele de deal şi de munte, instabilitatea atmosferică se va accentua temporar, iar valorile termice vor scădea, în timpul zilei față de ziua precedentă. Astfel, se vor înregistra averse care vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată al vântului şi condiţii de grindină. Izolat, sunt aşteptate cantităţi de apă mai importante.

„În restul teritoriului vom avea o vreme ce se va menţine mai caldă decât în mod obişnuit la această dată, local călduroasă îndeosebi în sud, iar manifestări specifice instabilităţii atmosferice vor fi posibile doar pe arii mai restrânse, cu precădere în orele serii şi la începutul nopţii. Temperaturile maxime vor oscila între 21 de grade pe Litoral şi 32 de grade în Lunca Dunării şi în centrul Munteniei, iar cele minime între 11 şi 18 grade”, a mai precizat meteorologul ANM.

Conform prognozei, la nivelul Capitalei, atât pe parcursul zilei de 1 iunie, cât şi în week-end, vremea va fi călduroasă. Dacă pe 1 iunie, temperatura maximă va fi de 32 – 33 de grade, sâmbătă aceasta va scădea până ușor în jurul valorii a 30 de grade, la fel şi duminică.

„Duminică, însă, cerul va deveni variabil cu înnorări temporare şi în special seara şi la începutul nopţii va creşte probabilitatea de apariţie a averselor. Temperaturile minime vor fi în jurul a 15 grade”, a ai spus Diana Giurgiu.

Meteorologul a adăugat că, la malul mării, în următoarele zile, vremea va fi frumoasă, dar vor avea loc unele intensificări ale vântului.

„În cursul zilei de 1 iunie vântul va avea unele intensificări, cu viteze de până la 45-50 km/h. Sâmbătă se va mai domoli, vitezele ajungând până la 35-40 km/h, acestea menţinându-se şi în cursul zilei de duminică. Tot duminică, dar spre orele serii şi pe parcursul nopţii, va creşte probabilitatea de apariţie a averselor”, a menţionat reprezentata ANM.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea