Rămâi conectat

Actualitate

Vremea în 2018. Prognoza meteo pentru primele trei luni ale anului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vremea în 2018. Prognoza meteo pentru primele trei luni ale anului.

Meteorologii prognozează pentru primele două luni ale anului viitor, la noi în ţară, temperaturi şi precipitaţii apropiate normalului perioadei, iar pentru martie, temperaturi pozitive şi ploi.

În prima lună a anului viitor, temperaturile medii lunare ale aerului vor fi în general apropiate de normal, adică -2 grade, dacă luăm în considerare parametrii monitorizaţi în intervalul 1981-2010. Doar în sud şi în vest temperaturile vor fi local mai ridicate.

Cantităţile totale de precipitaţii vor fi apropiate de media climatologică, de 33,6 litri pe metru pătrat în est şi în sud est şi excedentare în restul României.

În februarie, temperaturile medii vor avea valori apropiate de normalul climatologic în cea mai mare parte a ţării, care a fost stabilit la -1 grad Celsius.

Cele mai scăzute temperaturi medii se vor înregistra în zonele Transilvaniei şi Moldovei, adică între -5 şi 0 grade. Va ninge mai mult în centru şi în vest, dar în rest, precipitaţiile totale lunare vor fi în general apropiate de normă, adică 31,6 litri pe metru pătrat. În prima lună de primăvară, temperatura se va apropia de 3,5 grade; în centru şi nord-est va fi mai mică, iar în sud-est mai mare.

Luna martie a anului viitor va fi ploioasă în cea mai mare parte a României.

Estimările sezoniere sunt realizate de Centrul European pentru prognoze pe medie durată de la Reading, Anglia. Administraţia Naţională de Meteorologie precizează că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestor estimări sezoniere.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea