Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Voucherele de vacanță ar putea fi eliminate TOTAL: Guvernul are de acoperit un deficit uriaș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Voucherele de vacanță ar putea fi eliminate TOTAL: Guvernul are de acoperit un deficit uriaș

Un deficit financiar uriaș trebuie acoperit de către Guvern și, în ciuda tuturor măsurilor pregătite, sumele în plus care vor fi colectate nu vor putea acoperi aceste găuri.

Ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, propune eliminarea totală a voucherelor de vacanță pentru bugetari în anii 2024 și 2025.

„Să se suspende aplicarea şi acordarea de vouchere de vacanţă pentru anul viitor şi 2025. Încă nu s-a luat o decizie finală”, a declarat Marcel Boloş, ministrul Finanţelor.

Guvernul speră economisească 2 miliarde de lei pe an prin această măsură de austeritate.

Eliminarea voucherelor de vacanță ar reprezenta o mare lovitură și pentru turismul din România. Foarte multe unități de cazare au supraviețuit tocmai datorită voucherelor de vacanță ale bugetarilor.

Ce se discută la Guvern

Guvernul are mai multe scenarii pentru voucherele de vacanță. Până la propunerea lui Marcel Boloș, Guvernul discuta despre o creștere a valorii voucherelor de vacanță de la 1450 de lei la 1600 de lei, dar ar fi urmat să se plătească impozit pentru vouchere.

De asemenea, nu toți bugetarii ar mai fi încasat vouchere. Angajații care depășesc salariul net de 8000 de lei/lună nu ar mai fi încasat vouchere.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale

Unirea Ziarul

Publicat

în

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale În urma închiderii totale a circulaţiei feroviare între stațiile Bekescsaba – Lokoshaza, petnru efectuarea unor lucrări la infrastructura feroviară de către administrația ungară – MAV Start, la sfârșitul lunii viitoare vor interveni modificări în circulaţia trenurilor CFR Călători. Dintre acestea, trenurile Ister și Dacia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea