Rămâi conectat

Politică Administrație

Vouchere valorice lunare de 150 de euro pentru fiecare copil – PROIECT

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Persoanele care au în întreținere copii cu vârsta de pînă la trei ani ar putea să beneficieze de vouchere valorice în valoare lunară de 150 de euro pentru fiecare copil, dacă va fi adoptat un proiect de lege. Banii ar urma să fie alocați achiziţionării de servicii de asistenţă şi îngrijire a copilului.

Încurajarea natalității se află din nou pe agenda parlamentarilor liberali. Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi a depus în Parlament un proiect legislativ prin care se propune ca mamele sau, după caz, persoanele care au în întreţinere copii cu vârsta de până la trei ani, să beneficieze de vouchere valorice în valoare lunară de 150 de euro pentru fiecare copil cu vârsta precizată.

Banii sunt destinați achiziţionării de servicii de asistenţă şi îngrijire a copilului, care pot fi utilizate la creşe, grădiniţe, servicii bone șamd.

În plus, proiectul de lege încurajează companiile private cu minim 30 de angajaţi să construiască creşe sau grădiniţe pentru copiii angajaţilor acestora, scutindu-se din plata impozitului pe profit, anual, sumele de bani utilizate pentru construirea şi/sau întreţinerea acestor spaţii.

Raeţchi spune că în 2018 România a înregistrat un minim istoric în privinţa copiilor născuţi în ţară în ultima jumătate de secol, fenomen care trebuie văzut cumulativ cu numărul mare de tineri care emigrează.

”Criza demografică este una dintre cele mai severe provocări pe termen mediu şi lung cu care se confruntă România (…) Pe acest fond, piaţa forţei de muncă şi sistemele de pensii şi de sănătate vor fi grav dezechilibrate în viitor – dacă nu cumva primele semne de dezechilibru se observă deja”, a declarat deputatul PNL.

Sursa: capital.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Dana Nanu, despre indexarea impozitelor locale cu 10,4%: Alba Iulia, e bună doar de plată, nu are dreptul să vorbească

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dana Nanu, despre indexarea impozitelor locale cu 10,4%: Alba Iulia, e bună doar de plată, nu are dreptul să vorbească Pe ordinea de zi a ședinței consiliului local din Alba Iulia din 29 aprilie se află și un proiect privind indexarea taxelor și impozitelor locale pe anul viitor. Acestea vor fi majorate cu 10,4%, rata […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea