Vor fi achiziționate tablete pentru accesul la educație al tuturor elevilor, anunță Ludovic Orban. Câți dintre aceștia nu acces la tehnologie în momentul de față

Premierul Ludovic Orban susține că, în acest moment, se caută soluțiile financiare și tehnice pentru a se achiziționa tablete, pentru ca fiecare elev din România să aibă acces la tehnologie. Ministerul Educaţiei vrea să aloce 150 milioane lei, pentru achiziționare a 250.000 de tablete şi laptopuri, pentru elevii care nu au gadgeturile necesare pentru a face ore online, după cum prevede un proiect de Hotărâre de Guvern pus în dezbatere de minister.

”Deja, președintele României și-a exprimat clar solicitarea către Guvern să găsim soluții pentru achiziționarea de tablete conectate la internet și care să asigure tuturor copiilor acces la educație.

ELIT

Căutăm soluții, împreună cu Ministerul Educației, pentru a găsi soluțiile și pentru a asigura sumele necesare pentru achiziționarea tabletelor”, a spus Ludovic Orban.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat sâmbătă că școala trebuie să fie pregătită pentru un al doilea val al epidemiei de coronavirus, inclusiv pentru posibilitatea ca orele să se desfășoare în continuare doar online începând din toamnă, în funcție de ce vor recomanda epidemiologii.

Mihail David - 2020

De aceea, ministerul își propune ca până în septembrie să asigure tablete sau laptopuri pentru elevii care nu au acces la astfel de dispozitive, în timp ce profesorii vor participa la cursuri de formare profesională după încheierea anului școlar.

În medie, unui elev ar urma să i se aloce o cheltuială de aproximativ 600 de lei, dacă toţi banii solicitaţi de la fondul de de rezervă al Guvernului vor fi cheltuiţi pentru această achiziţie.

Potrivit unei estimări preliminare, aproximativ 250.000 de elevi din România nu au acum acces la tehnologie și, deci, nu pot desfășura cursuri online. Pentru ei, școlile și inspectoratele trebuie să găsească alte soluții până la încheierea anului școlar, iar până la toamnă, la începerea noului an școlar, ministerul ar trebui să facă achiziții și să le asigure și lor acces la internet.

Surse: Digi24, Edupedu, stiripesurse

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...