Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Vor fi achiziționate tablete pentru accesul la educație al tuturor elevilor, anunță Ludovic Orban. Câți dintre aceștia nu acces la tehnologie în momentul de față

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Premierul Ludovic Orban susține că, în acest moment, se caută soluțiile financiare și tehnice pentru a se achiziționa tablete, pentru ca fiecare elev din România să aibă acces la tehnologie. Ministerul Educaţiei vrea să aloce 150 milioane lei, pentru achiziționare a 250.000 de tablete şi laptopuri, pentru elevii care nu au gadgeturile necesare pentru a face ore online, după cum prevede un proiect de Hotărâre de Guvern pus în dezbatere de minister.

”Deja, președintele României și-a exprimat clar solicitarea către Guvern să găsim soluții pentru achiziționarea de tablete conectate la internet și care să asigure tuturor copiilor acces la educație.

Căutăm soluții, împreună cu Ministerul Educației, pentru a găsi soluțiile și pentru a asigura sumele necesare pentru achiziționarea tabletelor”, a spus Ludovic Orban.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat sâmbătă că școala trebuie să fie pregătită pentru un al doilea val al epidemiei de coronavirus, inclusiv pentru posibilitatea ca orele să se desfășoare în continuare doar online începând din toamnă, în funcție de ce vor recomanda epidemiologii.

De aceea, ministerul își propune ca până în septembrie să asigure tablete sau laptopuri pentru elevii care nu au acces la astfel de dispozitive, în timp ce profesorii vor participa la cursuri de formare profesională după încheierea anului școlar.

În medie, unui elev ar urma să i se aloce o cheltuială de aproximativ 600 de lei, dacă toţi banii solicitaţi de la fondul de de rezervă al Guvernului vor fi cheltuiţi pentru această achiziţie.

Potrivit unei estimări preliminare, aproximativ 250.000 de elevi din România nu au acum acces la tehnologie și, deci, nu pot desfășura cursuri online. Pentru ei, școlile și inspectoratele trebuie să găsească alte soluții până la încheierea anului școlar, iar până la toamnă, la începerea noului an școlar, ministerul ar trebui să facă achiziții și să le asigure și lor acces la internet.

Surse: Digi24, Edupedu, stiripesurse


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”? În era digitală actuală, în care suntem profund interconectați prin internet, escrocheriile telefonice rămân o amenințare persistentă și în continuă evoluție. Printre numeroasele tactici folosite de infractori pentru a profita de încrederea oamenilor, escrocheria cunoscută sub numele de „Mă auziți acum?” se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea