Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Cultură Educație

Vom asista la executarea silită a Casei de Pensii Alba?

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Dacă amânarea plăţii drepturilor restante, cuvenite grupelor I şi II de muncă, râmâne în vigoare aşa cum a cerut-o Guvernul Boc, s-ar putea să asistăm în curând la o situaţie fără precedent în România: executarea silită a Casei de Pensii Alba, a prognozat în cadrul unei conferinţe de presă vicepreşedintele PNL Alba, Florin Roman. Această posibilitate e din ce în ce mai apropiată, pe măsură ce instanţele din Alba sau din ţară au dat şi dau în continuare sentinţe favorabile pensionarilor care, sprijiniţi de liberali, au dat Casa de Pensii Alba în judecată. Ce spun sentinţele judecătoreşti emise până acum: „Obligă pârâta (n.r. Casa de Pensii Alba) la plata in favoarea reclamantului a sumei reprezentand diferenţa dintre punctajul mediu anual rezultat in urma majoării efectuate conform prevederilor Legii/218 şi cel acordat conform OUG nr. 100/2008, începând cu 1.01.20011”. Hotărârile sunt executorii, a precizat Roman, adică pensionarii trebuie să primească banii conform hotărârilor judecătoreşti, chiar dacă există şi recurs. „Asta înseamnă că acum au hotărâri judecătoreşti care fac dreptate, deşi guvernarea portocalie Boc-Hava-Dumitrel a decis să-i păcălească încă o dată pe pensionari, amânând plata indicelui de corecţie la punctajul mediu anual cu 0,5 % pentru grupa I şi cu 0,25% pentru grupa II, pentru 1 ianuarie 2014. În judeţul Alba, amânarea legii de majorare a pensiilor din grupele I şi II ar afecta circa 33.000 de pensionari. În România sunt 1,8 milioane de pensionari în această situaţie”, a completat Roman. Liberalul a insistat asupra faptului că pensionarii, încurajaţi de aceaste sentinţe favorabile, se pot mobiliza solicitând sprijinulexecutorilor judecătoreşti. Roman s-a arătat extrem de încrezător şi în feed-back-ul din rândul executorilor – care pot obţine comisioane consistente din executarea silită a Casei de Pensii – cât şi potenţialul imobil ce poate fi executat silit, din această instituţie de stat: „Au un sediu frumos, maşini frumoase, mobilier nou”. Roman a mai adăugat că pensionarii oricum nu ies în pierdere deoarece cheltuielile cu executarea silită sunt recuperate tot de la datornic, adică de la Casa de Pensii Alba.
„Abuzul politicienilor portocalii de la PDL şi al funcţionarilor aflaţi la comanda lor politică a fost corectat de justiţie. Acţiunea din instanţă a fost iniţiată la începutul anului de mai multe mii de pensionari, care la iniţiativa preşedintelui PNL Alba, Teodor Atanasiu, şi a deputatului Călin Potor au primit în mod direct sprijin juridic de la avocaţi şi specialişti ai PNL Alba. Un rol extrem de important şi constant l-a avut departamentul juridic al PNL Alba. Deşi puterea portocalie a făcut presiuni şi a tergiversat cât a putut aceste procese, acum s-a făcut dreptate. Şi este doar începutul soluţiilor date în favoarea pensionarilor. Casa de pensii trebuie să plătească acestor oameni dreptul câştigat, deşi senatorul Alexandru Pereş s-a opus cu vehemenţă acestor acţiuni ale pensionarilor. Mai mult, luând exemplu din Alba, şi în ţară pensionarii neîndreptăţiţi de Guvernul Boc, a dat statul în judecată sprijiniţi de liberali”, a completat Roman.
Nicoleta IDITA-TOMUŢA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” 2024 debutează la Alba Iulia în luna mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” 2024 debutează la Alba Iulia în luna mai Ioana Bogățan: „Festivalul și publicul suferă de fapt pentru că, de multe ori, trebuie să renunțăm la anumite spectacole deoarece nu avem săli cu dotările tehnice de care este nevoie” În luna mai, la Alba Iulia se desfășoară Festivalul Internațional de Teatru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea