Rămâi conectat

Sănătatea și natură

Voluntarii Crucii Roșii din Alba măsoară gratuit tensiunea arterială – vezi unde și când pot fi găsiți

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

OLYMPUS DIGITAL CAMERAÎn aceste zile, Crucea Roşie Română Filiala Alba a demarat acţiunile de măsurare a tensiunii arteriale și asigurare a primului ajutor în pieţele agro-alimentare din judeţul Alba.

Programul de prevenție în domeniul sănătății și educația pentru sănătate reprezintă activități de referinţă pentru Crucea Roșie, fapt pentru care, filiala noastră a dezvoltat paleta de servicii acordate beneficiarilor din piețe”, spune directorul Adrian Ionel Dușa.

Voluntarii Crucii Roșii Române Filiala Alba pot fi găsiți în piețele             agro-alimentare, în intervalul orar 8.00 – 12.00, măsurând contra unor sume minime, cu aparate specializate colesterolul, glicemia precum și tesiunea arterială, după cum urmează :

*Alba Iulia – în zilele de marți
*Sebeș, Aiud – în zilele de joi
*Ighiu – în zilele de vineri
*Blaj, Cugir – în zilele de duminică.

Ocazional, la solicitarea beneficiarilor vor fi realizate teste pentru depistarea osteoporozei.

OLYMPUS DIGITAL CAMERACrucea Roșie îndeamnă populaţia să acorde importanţa cuvenită verificării constante a stării de sănătate, măsurarea periodică a tensiunii arteriale, a colesterolului si glicemiei contribuind la prevenirea accidentelor vasculare cerebrale, a bolilor cardiace şi renale.

Bolile cardiovasculare reprezintă în continuare principala cauză de deces atât în România, cât și în Europa iar anual 60% dintre decesele înregistrate în Romania sunt cauzate de boli cardiovasculare. Prin astfel de acţiuni Crucea Roşie urmăreşte facilitarea accesului atât la servicii de informare şi prevenţie cu privire la principalele afecţiuni de ordin cardiac și nu numai, cât şi la servicii de acordare a primului ajutor”, mai spune directorul filialei Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului

Mădălina Opriș

Publicat

în

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului O delicioasă și relaxantă ceașcă de ceai este binevenită oricând, dar mai ales pe 15 decembrie, ziua dedicată acestei băuturi, ce ocupă locul doi în lume după apă, într-un top al băuturilor consumate. Ziua internațională a ceaiului a fost marcată pentru prima dată în 2005, în India, ca urmare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea