Rămâi conectat

Sport

Volei Alba Blaj – Eczacibași Istanbul 0-3, în semifinalele Cupei CEV | Onorabil, nu se putea mai mult

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj a pierdut prima manșă a semifinalei Cupei CEV, la Tg. Mureș, scor 0-3 (21-25, 22-25, 19-25), cu puternica formație Eczacibași Istanbul.

Reprezentanta României și-a depășit condiția, a făcut un meci remarcabil împotriva unei formații stelare, meciul stând sub semnul echilibrului în primele două seturi, în care oponentele au gestionat mult mai bine finalurile.

Cu toate vedetele în formula de start (Bošković, Ognjenović, Baladin, McKenzie Adams sau Heyrman), Eczacibași, un “colos” al voleiului european, nu s-a putut desprinde în setul inaugural, mergându-se cap la cap, cu egalități multiple până la 16-16, când vizitatoarele au luat un avantaj liniștitor, Blajul nereușind decât să se apropie la 19-21.

În al doilea parțial, o prestație remarcabilă a echipei din “Mica Romă”, ce a pus probleme majore. De la 1-6, amfitrioanele au revenit fabulos preluând conducerea, pentru prima dată, cu 12-10 și 15-12. Și-a intrat în rol însă Bošković, imposibil de oprit, iar partida s-a echilibrat, turcoaicele au revenit, au egalat la 18, echilibrul s-a menținut câteva mingi, până la 20-20, dar iarăși vizitatoarele s-au desprins în finalul setului.

Blajul nu a mai rezistat ritmului, a căzut și psihic, iar în al treilea set Eczacibași a avut o misiune mult mai facilă, trupa lui Ferhat Akbas oferind spectacol și impunându-se în 82 de minute, chiar dacă oponentele au strâns scorul la 18-21. Mult mai puternice la fileu (13-6, raportul blocajelor), vizitatoarele au dat și MVP-ul jocului, pe celebra Maja Ognjenović, dar și pe cea mai bună realizatoare, Bošković – cu 23 de puncte. Sârboaica a fost urmată în top de Victoriia Russu (Volei Alba Blaj) – 12, Laura Heyrman- 11, Hande Baladin (ambele Eczacibași), Dimitrova, Strantzali și Kocić (toate Volei Alba Blaj) – fiecare cu 10.

„Sunt foarte mulțumit de atmosfera creată de suporterii noștri și vreau să le mulțumesc tuturor pentru modul în care ne-au susținut. Sunt foarte mândru de echipa mea, nu am renunțat, ne-am luptat până la final în fața unei echipe care a aliniat câteva dintre cele mai bune jucătoare din lume, care în multe momente au făcut diferența în acest meci. În primele două seturi am jucat de la egal la egal, apoi a intervenit o anumită relaxare, nu am pus presiune suficientă cu serviciul, dar, repet, sunt foarte mândru de cum a jucat echipa mea în această seară”, a precizat Stevan Ljubičić,

Returul este programat în 1 martie, la Istanbul. Cu un pas și jumătate în finală, Eczacibași își așteaptă adversarul din ultimul act, ce se va decide din dubla Mladost – Stuttgart, ]n primul meci gruparea germană câștigând în deplasare cu 3-1.

Volei Alba Blaj: Gergana Dimitrova – 10 puncte, Nađa Ninković – două, Victoriia Russu – 12, Olga Strantzali – 10, Jovana Kocić – 10, Slađana Mirković – două, Andreea Ispas – libero; au mai intrat Milica Ivković – libero, Daiana Roman, Sorina Miclăuș – 4, Iarina Axinte, Andra Artin; Jovana Cirković, Ștefania Cheluță, Noemi Moldovan.

Am întâlnit o echipă foarte respectată în Europa, știu asta pentru că am antrenat timp de două sezoane în România și cunosc valoarea adversarului. Ne-am pregătit pentru acest meci în special din punct de vedere tactic, cred că am dominat de la început până la sfârșit. Am fost mai puternici astăzi, este foarte importantă această victorie pentru că nu uităm că săptămâna viitoare va fi meciul retur și trebuie să ne calificăm în finală, un obiectiv foarte important pentru noi.”, a punctat Ferhat Akbaș.

Foto: CEV


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea