Rămâi conectat

Sport

Volei Alba Blaj – Dinamo, vineri, ora 15.00, în Sala “Timotei Cipariu” | Campioana din “Mica Romă” deschide anul cu un derby

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj, campioana României, deschide anul 2021 în voleiul feminin autohton cu un meci de gală, vineri, 22 ianuarie, la ora 15.00, în Sala “Timotei Cipariu”, derby-ul cu Dinamo București (locul, al treilea, 23 de puncte), contând pentru etapa a 12-a a Diviziei A1 (în direct la TVR 3).

Gruparea din “Mica Romă”, poziționată pe locul secund al ierarhiei (30 de puncte), la două puncte de CSM Târgoviște, liderul invincibil și principala pretendentă la titlu, are prima șansă în acest duel cu gruparea din Capitală.

De dispututele cu Dinamo București se leagă două repere ale anului trecut, evenimente petrecute, de asemenea, în Sala “Timotei Cipariu”, în 11 martie – ultimul meci al stagiunii anterioare (3-0 pentru gazde), “înghețată” ulterior din cauza pandemiei, respectiv în 31 octombrie – prima partidă a acestui campionat (3-1, o dispută echilibrată), după 7 luni de pauză în voleiul autohton. La Dinamo evoluează și trei foste eleve ale lui Darko Zakoc, Nneka Onyejekwe (ex-căpitanul gazdelor), Milagros Collar și Maria Karakasheva (venite vara anterioară), iar în distribuția amfitrioanelor va debuta cu acest prilej extrema Regan Hood Scott (37 de ani, fostă componentă a naționalei SUA), adusă în această iarnă.

*17 victorii consecutive!

Volei Alba Blaj (foto, sursa Nicu Goga, Radio Blaj), unica reprezentantă a României în cupele europene, atât la masculin cât și la feminin, are 6 victorii consecutive (Divizia A1 și Cupa Challenge – unde a ajuns în semifinale) și un singur eșec, 2-3 la Medgidia împotriva rivalei de lângă Turnul Chindiei, în acest sezon. Ultima înfrângere înregistrată de ardelence împotriva echipei bucureștene s-a consemnat în urmă cu aproape 6 ani, în aprilie 2015, la Cheile Grădiștei, în semifinalele Cupei României, scor 2-3. De atunci s-a instaurat o dominație netă a echipei din Alba ce a câștigat toate cele 17 întâlniri disputate, răstimp în care a cedat doar două seturi!

Și returul Diviziei A1 se va disputa tot sub formă de turnee, șase la număr, care înlocuiesc etapele săptămânale, la fel ca în prima parte a sezonului. În Sala “Timotei Cipariu” vor avea loc două turnee consecutive, în 22-24 ianuarie și 5-7 februarie, blăjencele urmând să mai evolueze la Pitești (6-8 martie), Tg. Mureș (19-21 martie) și Bacău (2-4 aprilie). Așadar, programul jocurilor din weekend este următorul: *vineri, 22 ianuarie, ora 15.00: Volei Alba Blaj – Dinamo; *sâmbătă, 23 ianuarie, ora 18.00: Dinamo București – CSM Lugoj; *duminică, 24 ianuarie, ora 18.00: Volei Alba Blaj – CSM Lugoj.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Cupa Satelor 2024, faza a doua, la Lunca Mureșului și Daia Română, duminică, 24 martie | Vezi echipele calificate

Dan HENEGAR

Publicat

în

Cupa Satelor 2024 își derulează faza a doua a grupelor, la Lunca Mureșului și Daia Română, duminică, 24 martie Cupa Satelor 2024, întrecere organizată de Asociația Județeană de Fotbal Alba și rezervată jucătorilor Under 13, născuți în anul 2011 și mai tineri (fete din 2009 și mai tinere), și-a derulat faza întâi a grupelor. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea