Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Sport

Volei Alba Blaj continuă cu “centri” Nađa Ninković și Maja Aleksić și în ediția 2019/2020 | Noemi Oiwoh (Austria) și Ștefania Cheluță – două nou-venite sub comanda lui Zakoc

Dan HENEGAR

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Volei Alba Blaj se va baza în sezonul viitor, pe poziția centru, pe serviciile jucătoarelor Nađa Ninković și Maja Aleksić, voleibalistele din Serbia ce vor continua sub comanda lui Darko Zakoc, cărora li se alătură două nou venite, Noemi Oiwoh (Austria) și Ștefania Cheluță – una dintre cele mai promițătoare speranțe ale voleiului românesc.

Celelalte patru voleibaliste anunțate de echipa din “Mica Romă” pentru ediția 2019/ 2020 au fost coordonatoarele Femke Stoltenborg (Olanda) și Aleksandra Ćirović (Serbia), respectiv universalii Sanja Popović-Gamma (Croația) și Ioana Baciu. În continuare vă prezentăm cărțile de vizită ale centrilor pe care se va baza echipa din “Mica Romă”:

*Nadja Ninković (1,93 m) – fostă componentă a naționalei Serbiei, născută în data de 1 noiembrie 1991, la Belgrad, se va afla la al treilea sezon în tricoul “alb-roșu” al grupării blăjene. A cucerit de fiecare dată eventul în România (2017 și 2019), iar în 2019 a disputat finala Cupei CEV. Nađa Ninković a mai evoluat la echipele Steaua Roşie Belgrad (Serbia), Voléro Zürich (Elveția), Il Bistone Florenţa (Italia) şi Vôlei Nestlé (Brazilia). Este campioană europeană (2011) cu Serbia, de trei ori campioană şi câştigătoare a Cupei în Serbia, campioană şi dublă câştigătoare a Cupei Elveţiei, câştigătoare a Ligii Europene în 2009, când a fost declarată cel mai bun „centru”. A mai obținut o medalie de bronz cu naţionala Serbiei la FIVB World Grand Prix 2013 şi o medalie de bronz cu Voléro Zürich la Campionatul Mondial al Cluburilor 2015.

*Maja Aleksić (1,88 m) s-a născut la data de 6 iunie 1997, la Uzice (Serbia) și este campioană mondială cu naționala Serbiei, titlu cucerit în 2018, în Japonia. În prezent, Maja Aleksić se pregătește cu naționala Serbiei pentru turneul final al Campionatului European de volei feminin (23 august – 8 septembrie). Sosită la Blaj la începutul sezonului trecut, Maja Aleksić a câștigat eventul în România, fiind finalistă a Cupei CEV. La nivel de club, tânăra voleibalistă a mai evoluat la Vizura Belgrad, echipă cu care a câștigat campionatul în Serbia și cu care a participat în Liga Campionilor.

*Noemi Laureen Oiwoh (1,90 m) s-a născut la data de 28 mai 2001 și este o tânără componentă a echipei naționale de senioare a Austriei. În vârstă de doar 18 ani, Noemi Oiwoh este la prima experiență în afara Austriei, mai jucând doar la ATSC Kelag Wildcats Klagenfurt. Deoarece Austria nu este calificată la turneul final al Campionatului European, Noemi Oiwoh va începe săptămâna viitoare pregătirile cu Volei Alba Blaj.

*Denisa Ștefania Cheluță (1,92 m), născută la data de 6 aprilie 2004, este una dintre cele mai promițătoare tinere voleibaliste din România. La numai 15 ani este componentă de bază a naționalei sub 16 ani, cu care a participat în această vară la turneul final al Campionatului European rezervat acestei categorii de vârstă. Ștefania Cheluță vine la Blaj de la ASC Juvenil Volei Brașov, clubul din Alba continuând politica de a atrage și de a promova voleibaliste tinere și talentate din voleiul feminin.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Industria Galda – Viitorul Cluj 2-0 (1-0), la ultima reprezentație internă | Portarul Suciu, gol din penalty, găldenii – prima victorie din 2024!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda a câștigat primul meci din acest sezon în fața fanilor, la ultima reprezentație în fața fanilor, totodată prima victorie din 2024, scor 2-0 (1-0) cu Viitorul Cluj, ultimul gol fiind marcat de portarul Cătălin Suciu din penalty (84)! De altfel, „galben-albaștrii” și-au trecut în cont singurele succese din acest campionat în două dintre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea