Volei Alba Blaj are trei campioane europene: Bianka Buša, Maja Aleksić și Silvija Popović au cucerit titlul continental cu Serbia!

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Volei Alba Blaj are în efectiv cu care va aborda ediția 2019/ 2020 trei campioane europene: Bianka Buša, Maja Aleksić și Silvija Popović cucerind titlul continental cu reprezentativa Serbiei.

În ultimul act al Campionatelor Europene din acest an, la Ankara, naționala Serbiei s-a impus împotriva naționalei Turciei, una dintre țările gazdă, cu scorul de 3-2 (21-25, 25-21, 25-21, 22-25, 15-13), după o finală dramatică. Campioana continentală en-titre le-a avut pe Bianka Buša și Silvija Popović printre titulare și a câștigat pentru a treia oară trofeul suprem din voleiul de pe “Bătrânul continent”, precedentele dăți fiind în 2011 (Nađa Ninković, o altă echipieră a Blajului în efectiv) și în 2017 (echipă din care a făcut parte și Bianka Buša, devenită astfel dublă campioană europeană).

ELIT

Grație acestui rezultat remarcabil, Serbia a dovedit că este cea mai puternică formație din voleiul mondial feminin, fiind campioană mondială în exercițiu (în 2018, cu Maja Aleksic, Bianka Buša și Silvija Popović printre protagoniste) și vicecampioană olimpică (2016).

Campioana României, CSM Volei Alba Blaj, a avut, la turneul final al Campionatului European din acest an, șapte voleibaliste: Ioana Baciu și Ramona Rus (România), Bianka Buša, Maja Aleksić și Silvija Popović (Serbia) – toate campioane mondiale și europene, Sanja Popović-Gamma (Croația) și Anastasiya Bezsonova (Azerbaidjan).

Dan HENEGAR