Rămâi conectat

Sport

Volei Alba Blaj a cucerit al treilea titlu consecutiv! Mândria județului Alba, echipa din „Mica Romă”, iarăși campioana României, în 2017!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

De Florii, Volei Alba Blaj a cucerit al treilea titlu consecutiv la volei feminin, o performanță de senzație pentru echipa din „Mica Romă”, care este vechea și noua regină a României!

De Florii, Volei Alba Blaj a făcut un superb cadou sportului din Alba, prin acest rezultat de senzație, medaliile de aur fiind adjudecate din punct de vedere matematic, cu 3 etape înainte de încheierea sezonului, tocmai în fieful contracandidatei CSM București.

În stil de mare echipă, deși avea nevoie numai de un sigur punct (cucerirea a două seturi), Volei Alba Blaj a tranșat soarta acestui meci al orgoliilor, o victorie autoritară, scor 3-0 (25-14, 25-17, 25-18), împotriva unei echipe ce nu a avut nicio șansă în fața demonstrației de forță a grupării blăjene, ce a dominat la toate capitolele.

2015, 2016 și 2017 reprezintă mărgăritarele aliniate pe șiragul performanței de Volei Alba Blaj, cea mai bună echipă din istoria județului Alba!

*Rotar: „De trei ori mândri, de trei ori campioana României!”

Mândri de ea, mândri de noi și mândri de Blaj. De trei ori mândri, de trei ori campioana României – acesta va fi sloganul verii la Blaj. Toate campionatele câștigate sunt frumoase. Noi, un oraș mic, am demonstrat întregii tări că atunci când exustă seriozitate, dorință și perseverență se poate! Felicitări jucătoarelor și întregului staff administrativ pentru tot ce au realizat”, a declarat primarul Gheorghe Valentin Rotar.

Volei Alba Blaj are și șansa realizării eventului, întrucât, în 30 aprilie, la Piatra Neamț va disputa finala Cupei României, la Piatra Neamț, cu Știința Bacău.

Un titlu meritat, câștigat în mod indubitabil de echipa din Blaj, care a dominat în mod categoric stagiunea, având numai două eșecuri  înregistrate în 29 de partide disputate în Divizia A1.

*Sergiu Ștefănescu: „O victorie de mare prestigiu pentru Blaj”

„O victorie de mare prestigiu pentru Blaj! Trăim o mare bucurie și sper ca asemenea momente să nu se termine. Ne bucurăm temperat, întrucât avem în față o finală de Cupa României și vrem să o aducem în vitrina clubului. Dcă anul trecut în Vinerea Mare am reușit să aducem finala pentru titlu la Blaj, pentru meciul 5, anul acesta, de Florii am cucerit al treilea titlu„, a spus președintele Sergiu Ștefănescu.

Un club înființat în urmă cu doar șase ani a reputat un nou succes de prestigiu, adăugând în panoplie cel mai prețios trofeu intern, în al treilea an la rând. Trei titluri de campioană în cinci sezoane petrecute pe prima scenă reprezintă un record pentru Volei Alba Blaj și antrenorul Darko Zakoc, artizanul de pe banca tehnică a acestei serii fabuloase pentru un municipiu de doar 20.000 de locuitori, apărut de puțini ani la „masa bogaților”!

În peisajul voleiului feminin autohton al ultimilor ani, Volei Alba Blaj sparge seria „dublelor” reușite de Tomis Constanța și Știința Bacău, ce au cucerit câte două titluri la rând în sezoanele anterioare.

Lotul campioanei Volei Alba Blaj: Ana Antonijevic – Adina Salaoru (cpt.), Nadja Ninkovic, Samara Rodrigues, Tatsiana Markevich, Nneka Onyejekwe, Marina Vujovic (libero), Ana Maria Berdilă, Rebecka Lazic, Dubravka Djuric, Ana Grbac, Lisa Kramer.

Minunații fani ai campioanei din Blaj își pot vedea favoritele ce s-au încununat cu al treilea titlul cosnecutiv, miercuri, la ora 18.00, în Sala „Timotei Cipariu”, la partida cu CSM Tîrgoviște.

 

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea