Rămâi conectat

Actualitate

Vlad Ignat a suferit o gravă accidentare la cotul stâng! *Şase luni de pauză pentru portarul albaiulian legitimat la Real Valladolid

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După ce şi-a luat soarta în propriile mâini şi în vara anului 2011 a plecat în Spania, la nici 16 ani, legitimându-se la Real Valladolid, portarul albaiulian Vlad Ignat a suferit o gravă accidentare în urmă cu o lună, într-un moment în care totul părea că se derulează perfect. Sâmbătă, 12 ianuarie 2013, la o partidă contând pentru „Division de Honor” (categorie competiţională din fotbalul iberic, similară cu „Primavera” în Italia), între Rayo Majadahonda (localitate situată lângă Madrid) şi Real Valladolid, destinul şi-a arătat faţa potrivnică. Un simplu plonjon, după o centrare venită din partea dreaptă, niciun contact fizic cu vreun adversar sau coechipier, a devenit un coşmar: fractura osului olecran la braţul stâng, operaţie, pauză 6 luni, sezon încheiat, un verdict stupefiant!!! „Peste trei zile, în 15 ianuarie, am suferit o intervenţie chirurgicală, au fost 23 de puncte de sutură. Am avut ghinionul teribil să cad în unica poziţie posibilă pentru a-mi rupe cotul. Asta mi-a fost soarta, din păcate. Meciul se juca pe un teren sintetic, de o calitate destul de proastă, dar faze de acest gen sunt cu zecile la antrenamente”, a spus talentatul goalkeeper.

*Ghinion la maximum

Curtat de Nottingham Forest, Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi” sau Atletico Madrid, dar nelăsat de clubul albaiulian să plece, Vlad Ignat a riscat şi a ajuns în Spania, în curtea echipei ce a promovat în vară în Primera Division. Şi totul mergea din plin pentru goalkeeperul ce va împlini 18 ani în luna octombrie: titular incontestabil la categoria sa de vârstă, chemat de câteva ori pe lună la pregătirea seniorilor, cotat al 4-lea portar la nivelul primei echipe, interes dinspre Getafe sau Valencia pentru un eventual transfer. Coechipier la reprezentativa Under 17 cu stelistul Valentin Cojocaru, fotbalistul ex-unirist a primit din plin această lovitură necruţătoare. „Am suferit o cădere psihică, după ce am aflat exact diagnosticul, am plâns de nervi o noapte întreagă, iar de la nefericitul incident am slăbit 10 kilograme. Eram pe o pantă ascendentă şi lăudat de toată lumea după evoluţii. Acum sper să mă refac complet, până la debutul pregătirilor viitorului sezon”, a spus Vlad Ignat.

*Unirea Alba Iulia – diferend şi regrete

Vlad Ignat s-a despărţit de Unirea Alba Iulia în urma unui scandal şi a fost nevoit să stea 6 luni fără să joace. „Alba a greşit faţă de mine, de aici a pornit diferendul. Eu deja eram în Spania, iar pentru a mă încurca, şefii au invocat un contract semnat de mine în 16 octombrie 2011, când am împlinit 16 ani. Acea zi era duminică, mă aflam în Portugalia în cantonament cu echipa naţională, iar din partea clubului documentele erau semnate de Nicolae Lupu, care nici nu mai era în acel moment preşedinte executiv”, a povestit promiţătorul portar. FC Unirea Alba Iulia, club în curtea căruia a învăţat tainele fotbalului Vlad Ignat, nu a câştigat niciun pesetas în urma ajungerii portarului albaiulian în ţara campioanei mondiale şi europene. „În Spania am crescut foarte mult, mi-am îmbunătăţit controlul mingii şi ieşirile pe centrări. Practic am crescut vreo 2-3 „level”-uri, raportat la România. Dar tot am un mare regret, că n-am debutat la Unirea, că n-am reuşit să joc măcar un minut pentru Alba Iulia”, a încheiat Vlad Ignat, al patrulea albaiulian ce încearcă mirajul străinătăţii la vârstă fragedă, după Dinu Moldovan (Espanyol Barcelona), Gicu Grozav (Standard Liege) şi Fabian Himcinschi (Empoli).

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Abilitatea unică pe care o au oamenii cu o anumită grupă de sânge. Studiile confirmă o teorie din anii 1930

Unirea Ziarul

Publicat

în

Abilitatea unică pe care o au oamenii cu o anumită grupă de sânge. Studiile confirmă o teorie din anii 1930 Descoperirea recentă despre grupele de sânge a adus la lumină un aspect fascinant al personalității umane. Aceste grupe nu numai că oferă informații despre compatibilitatea medicală, ci și despre abilitățile și comportamentele individuale. Un studiu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea