Rămâi conectat

Ştirea zilei

Vizita Papei Francisc în România: Cea mai înduioșătoare poză în care a fost surprins Suveranul Pontif

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Între 31 mai și 2 iunie, Papa Francisc se va afla în România și va fi prezent la București, Iași, Blaj și Șumuleu Ciuc. Suveranul Pontif este atât de iubit de credincioși tocmai pentru că nu se ferește să coboare de la înălțimea funcției și să se umanizeze în cele mai diverse ipostaze.

Vizita Papei Francisc în România este una istorică și mult așteptată pentru mii de oameni, iar pentru buna desfășurare a evenimentului au fost implementate o serie de măsuri drastice de securitate, pelerinilor recomandându-se să coopereze cu voluntarii și organizatorii.

La sosire, doi copii i-au oferit flori Sfântului Părinte. Cei doi sunt frați greco-catolici (13 şi respectiv 12 ani) și provin din familia unui erou, Augustin Vișa, potrivit Administrației Prezidențiale. Augustin Vișa a fost întemnițat pentru convingerile sale democratice atât de regimul lui Antonescu, cât și de invadatorii sovietici și de regimul comunist din România.

Deși se află de doar câteva ore pe pământ românesc, Papa Francisc a cucerit deja inimile românilor, lăsându-se fotografiat într-o ipostază mai mult decât înduioșătoare, în timp ce ținea un patruped de lăbuță.

Vizita Papei Francisc are loc la distanță de 20 de ani de la cea efectuată de Sfântul Ioan Paul al II-lea, în 1999 și se desfășoară sub genericul „Să mergem împreună”.

Sursa: capital.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea