Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Viza de flotant 2023: O nouă propunere legislativă pentru a elimina turismul electoral, înainte de alegeri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Viza de flotant 2023: O nouă propunere legislativă pentru a elimina turismul electoral, înainte de alegeri

Pentru a elimina turismul electoral, parlamentarii au schimbat regulile pentru eliberarea vizei de flotant.

Astfel, cei care vor să se mute provizoriu la o nouă adresă trebuie să dea o declarație că locuiesc acolo măcar 15 zile într-o lună. Aleșii au modificat și prevederile legate de locul în care vor putea vota cei care s-au mutat înainte de alegeri.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Pe motiv că în preajma alegerilor, numărul vizelor de flotant creşte în unele localităţi de la 2.000 la 20.000, un parlamentar liberal a propus modificarea legii privind evidenţa persoanelor. Un cetăţean care şi-a schimbat adresa cu mai puţin de jumătate de an înainte de vot, va fi obligat să voteze la vechea reşedinţă.

Opoziţia a acuzat că restrânge dreptul oamenilor la vot şi că primii afectaţi vor fi studenţii din campusurile universitare.

O altă prevedere a legii vine să modifice regimul vizelor de flotant. La fel ca şi până acum, acestea se vor elibera pe o perioadă de un an de zile, dar cel care solicită să locuiască la o adresă provizorie trebuie să meargă la biroul de evidenţa a populaţiei trimestrial pentru a-şi actualiza cererea. Mai mult, va depune o declaraţie pe propria răspundere, potrivit căreia locuieşte efectiv la noua adresa măcar 15 zile pe lună.

Proprietarii care iau în spaţiu mai mult de doi oameni vor fi verificaţi de poliţie. Dacă cei luaţi în spaţiu nu sunt găsiţi la adresă, viză de flotant se suspendă.

Sursa: stirileprotv.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Codul Muncii 2024: Care sunt categoriile de oameni care pot refuza munca de noapte. Noua lege a trecut de Plenul Camerei Deputaților

Bogdan Ilea

Publicat

în

Codul Muncii 2024: Care sunt categoriile de oameni care pot refuza munca de noapte. Noua lege a trecut de Plenul Camerei Deputaților O nouă lege care permite anumitor categorii de oameni să refuze munca de noapte, precum proaspetele mămici sau parinții din familiile monoparentale, a trecut de Plenul Camerei Deputaților. Plenul Camerei Deputaților a votat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea